szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A hagyományos fényképezőgépeket teljesen kiszorította a digitális kamera, és a fényképezős mobilok.

A hagyományos fényképezőgépeket teljesen kiszorította a digitális kamera, és a fényképezős mobilok. A hordozható, apró videó kamerák is vesztettek népszerűségükből, a különböző, videófelvételre alkalmas hordozható eszközök miatt. A vonalas telefont teljesen megölte a mobil, a walkman-t és egyéb hordozható zenelejátszókat pedig az MP3 lejátszók és az okostelefonok. Egy valami azonban évtizedek óta nem változik: a távcső!

 Erre a Sony is rájött, ezért úgy döntöttek itt az ideje forradalmasítani ezt a piacot is. Bár a haditechnikában van fejlődés ezen a téren is, a lakossági felhasználók ebből nem sokat kaptak. A „messzelátók” leszámítva pár apróságot (képstabilizátor, stb.) ugyan olyanok, mint amit apáink és nagyapáink használtak. A Sony legújabb ketyeréje a DEV5 digitális távcső végre ezen a téren is változásokat hoz.

A legnagyobb újítás, hogy végre nem kell „emlékeznünk”, hogy mit láttunk: a távcső képes 3D-s filmeket rögzíteni (AVHCD/H.264), de felvehetünk 2D-ben is. A legmodernebb fényképezőkhöz hasonló digitális nagyítással közelíthetünk/távolíthatunk, kapunk digitális képstabilizátort, autó-fókuszt, és rengeteg, eddig csak fényképezőgépekben található extrát. A szuper kukker ára kétezer dollár lesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Odacsapna a magyar agráriumnak egy francia GMO-s törvénymódosítás

Odacsapna a magyar agráriumnak egy francia GMO-s törvénymódosítás

Szembeszállt a NER-rel az ellenzék Egerben, leváltják a színházigazgatót

Szembeszállt a NER-rel az ellenzék Egerben, leváltják a színházigazgatót

Volna itt egy kis gond: komoly sugárterhelést kaphatnak az űrhajósok a Holdon

Volna itt egy kis gond: komoly sugárterhelést kaphatnak az űrhajósok a Holdon