szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Avatarkészítésben segítő oldalakat már mi is bemutattunk (például itt ) , de most újabb gyöngyszemekre bukkantunk.

Avatarkészítésben segítő oldalakat már mi is bemutattunk (például itt ) , de most újabb gyöngyszemekre bukkantunk. Érdemes próbát tenni az alábbi ingyenes oldalakkal is.

BeFunky
A BeFunky oldalról, más vonatkozásában, már írtunk, azonban érdemes egy újabb pillantást vetni rá, ha avatart szeretnénk készíteni. Az első lépés természetesen a Get Started megnyomása után a fotó feltöltése, amelyen a legkülönfélébb szerkesztési műveleteket végezhetjük. Most azonban csupán rajzfilmesítünk, ezért  kattintsunk a Create gombra, majd a bal oldali menükből válasszuk a Cartoonizer opciót, illetve valamelyik mintát. Alapesetben kétféle rajzfilmesítésből választhatunk, de ha hajlandók vagyunk valamennyit áldozni a programra, az eszköztárunk is kibővül.

Ha elégedettek vagyunk az eredménnyel, kattintsunk a Save gombra, s innen akár a számítógépünkre, akár közvetlenül a Facebookra vagy a Twitterre elmenthetjük a képet.

Portrait Illustration Maker
A Portrait Illustration Maker oldalon is avatart készíthetünk, azonban nem egy, már meglévő fényképből, hanem tulajdonképpen a nulláról kell elkészítenünk rajzfilmszerű alteregónkat. A főoldalon egy táblázatból válogathatjuk ki, milyen legyen a hajunk, a szemünk, a szánk, viseljünk-e vagy sem ékszert stb.

Jó kis móka megrajzolni avatarunkat, csak azután ne csodálkozzunk, ha majd senki sem ismer ránk.

Dumpr - Photo Pencil Sketch
A dumpr oldalán pillanatok alatt kapunk ceruzarajzot fényképünkből. A fotót itt is feltölthetjük a számítógépünkről, de akár valamelyik közösségi oldalról is (ilyenkor természetesen engedélyeznünk kell a hozzáférést az oldalhoz).

A feltöltés után azonnal a rajzolt végeredményt kapjuk, amit azután elmenthetünk, feltéve, hogy regisztrálunk az oldalon. De ennyit mindenképpen megér!

Cartoonize.net
Utoljára hagytuk a legegyszerűbb és legkényelmesebben használható oldalt. A Cartoonize.netre kétféle forrásból, a számítógépünkről, illetve valamilyen URL-lel tölthetünk fel képeket.

Ha megvan a kép, akkor egyszerűen kattintsunk a Cartoonize now! Feliratra, s némi várakozást követően meg is kapjuk a rajzolt végeredményt, amit egyszerűen a gépünkre menthetünk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!