szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Ha eddig nem vettük volna meg a mai szemmel már elavult grafikával rendelkező, ám még mindig klasszikus (sőt...

Ha eddig nem vettük volna meg a mai szemmel már elavult grafikával rendelkező, ám még mindig klasszikus (sőt, mondhatjuk, hogy kultikus) játékot, akkor ideje beszerezni. Két országban már le is tiltották és csak idő kérdése, hogy mikor folytatódik a lista…

 A Wolfeinstein 3D a világ egyik legelső, három dimenziós, First Person Shootere (azaz FSP). Sokak szerint a legelső, valójában azonban nem – de hagyjuk most a szakmai vitát…

 A kezdetleges, ám élvezetes játékban egy titkos náci bázison kell nácikat gyilkolásznunk, miközben a falakon olyan tárgyakat láthatunk dekoráció gyanánt, amit sokan nem szívesen látnak. Horogkeresztek, birodalmi sasok és egyéb jelképek. Bár a játék mai szemmel nézve szinte nevetséges grafikával rendelkezik (kétdimenziós spirite-ok, nincsen padló és mennyezet, elnagyolt textúrák) sokan keresik és vásárolják a mai napig… Mivel egész egyszerűen „menő”.

Tiltott jelképek gagyi textúrákon...

Az US Appstore egyelőre még árulja a játékot (két dollár), kíváncsiak vagyunk, meddig. Hogy az ilyen "tiltott" (azért az idézőjel, mert minden országban más-más jogszabály alá esnek ezek a jelképek)  jelképek miért nem kerülhetnek bele egy játékba, holott lazán megjelenhetnek filmekben és dokumentumfilmekben? Nos, a jogászok valószínűleg tudják. John Carmack nem kívánta kommentálni a dolgot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyar kutatás a koronavírusról: a válaszadók tizede elvesztette a munkáját

Magyar kutatás a koronavírusról: a válaszadók tizede elvesztette a munkáját

A CDU saját elnökét javasolja kancellárnak

A CDU saját elnökét javasolja kancellárnak

Majka: Szijjártó megígérte, hogy felterjeszti a meglátásaimat

Majka: Szijjártó megígérte, hogy felterjeszti a meglátásaimat