szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az iPhone-on jobbra felül egy kis ikon mutatja az akkumulátor töltöttségi állapotát, sőt a Settings/General/Usage...

Az iPhone-on jobbra felül egy kis ikon mutatja az akkumulátor töltöttségi állapotát, sőt a Settings/General/Usage menüpont alatt még azt is megnézhetjük, mennyi ideig bírja az aksi aktív használat, illetve pihenés során.

Tulajdonképpen ez elég is, de mint ahogy egy Trabant tulajdonosa is vágyódhat egy Mercedes után, és ha lehetősége van rá, ki is cserélheti kocsiját, ugyanúgy érdemesebb időnként „szofisztikáltabb” alkalmazásokat is kipróbálni.

Ilyen, akkumulátoros állapotot mutató programocska az ingyenes Batt Powr Free, amely letölthető az AppStore-ból.

Ha letöltés után rákattintunk ikonjára. Egy látványos felületen megjelenik egy akkumulátor sematikus ábrája, természetesen a töltöttség mértékét is mutatva. Alatta azt is látjuk, hogy ez a „kakaó” mennyi ideig elég, ha zenét hallgatunk, ha filmet nézünk, ha navigációra használjuk készülékünket, vagy ha telefonálunk/internetezünk.

Az alkalmazás amúgy kapcsolatba lép az iPodunkkal is, és az utoljára hallgatott zeneszám címét meg is jeleníti, amit akár el is indíthatunk.

A kijelző jobb alsó sarkában lévő i betűre nyomva a Beállítások menübe jutunk, ahol többek között háttérképet is választhatunk akkumulátorunknak. Itt csak néhány kép áll a rendelkezésünkre, azonban ha megvásároljuk a Pro verziót, akár saját fotót is beállíthatunk háttérképnek, és ilyenkor a fénykép az akkumulátor töltöttségének megfelelően változik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!