szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A most megjelent Serif DrawPlus X5 a webes grafikák készítésétől a nyomdai minőségű anyagok létrehozásáig mindenhol...

A most megjelent Serif DrawPlus X5 a webes grafikák készítésétől a nyomdai minőségű anyagok létrehozásáig mindenhol megállja a helyét. A program segítségével festhetünk, vektorgrafikákat készíthetünk, de ha arra van szükségünk, akár animált Flash bannereket is összedobhatunk vele.

Az új verzió Shape Builder eszközével gyerekjáték összetett, több objektumból álló alakzatokat készíteni, a megújult Blend Tool segítségével tetszőleges útvonalakhoz rendelhetjük az objektumokat, a grafikus stílusok használatával pedig pillanatok alatt megváltoztathatjuk az objektumok jellemzőit.

A programban van CMYK támogatás, vizuális effektek, s akár pixel szinten is szerkeszthetjük a képeket 700%-os zoomnál.
Az új verzió 93 euróért vásárolható meg.

A DrawPlusból egyébként ingyenes változat is van, egészen pontosan egy korábbi verziót tölthetünk le a készítőktől, DrawPlus Starter Edition néven, teljesen ingyen. Otthoni felhasználásra ez is kiváló választás lehet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!