szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Facebookon tízezerszer több fotó van, mint az amerikai Kongresszusi Könyvtár gyűjteményében, de a Flickr képmegosztó rendszerben található képek száma vagy az Instagram is eltörpül a világ legnagyobb közösségi oldalának fotótára mellett.

A digitális kamerák egyre elterjedtebbek – a becslések szerint 2,5 milliárd ember használ valamilyet világszerte. Ha csak személyenként 150 fotó készül évente, az is 375 milliárd képet jelent.

©

Ebből egyedül a Facebookra 70 milliárd képet töltöttek fel idén, azaz az összes elkészült fénykép 20 százalékát. A Facebook teljes fotókollekciója 140 milliárd képből áll. Földünkön eddig az 1000memories becslése szerint 3,5 billió képet készítettek. Jelenleg kétpercenként készül annyi kép, mint az 1800-as években összesen.

©

Analóg fotóból egyre kevesebb készül viszont – de tavaly még mindig négymilliárd képet készítettek nem digitális kamerával.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Elirigyelte a Google+ köröket a Facebook

Automatikusan kategorizálja a Facebook az ismerősöket: a munkatársakat, iskolatársakat és az 50 mérföldes körzetben lakókat csoportosítja a közösségi oldal.

hvg.hu Tech

Retro Twitter-, YouTube- és Facebook-plakátok

Hogyan néztek volna ki a legnagyobb online szolgáltatások hirdetései évtizedekkel ezelőtt? Erre keresett választ néhány grafikus, aki elkészítette a mai internetes cégek és szolgáltatások korabeli plakátjait.

hvg.hu Tech

Jelentősen átalakul a Facebook

Zenei és multimédiás szolgáltatás, Facebook App Store és olyan profilok, amelyek miatt még több időt töltünk a közösségi oldalon – ezeket jelentik be várhatóan az f8 fejlesztői konferencián.

hvg.hu Tech

Facebook-fotók letöltése

A Facebook elég sok szolgáltatást tartalmaz, ezek között azonban sajnos nem szerepel a fotók és albumok kötegelt letöltése.

GKI: Augusztusban kissé romlott a fogyasztói bizalmi index

GKI: Augusztusban kissé romlott a fogyasztói bizalmi index

Marad a hőség, de kilenc megyében is viharok miatt adtak ki veszélyjelzést

Marad a hőség, de kilenc megyében is viharok miatt adtak ki veszélyjelzést

Békemegállapodást kötött Izrael és az Egyesült Arab Emírségek

Békemegállapodást kötött Izrael és az Egyesült Arab Emírségek