szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magyar internetezők felének kellett már újratelepítenie számítógépét vírusfertőzés miatt, egynegyedük pedig adatokat is veszített el az internetes kártevők miatt. A legtöbben sajnálják a pénzt a vírusirtóra.

Csaknem kétmillió magyar internethasználónak kellett már legalább egy alkalommal újratelepítenie számítógépét vírus vagy más kártékony program miatt. A legkevésbé a 18-29 éves korosztály törődik a biztonsággal, a fiatal felhasználók 63 százaléka telepítette már újra operációs rendszerét vírusfertőzés miatt, és 26 százalékuk veszített el adatokat az ESET Magyarország és az NRC közös felmérése szerint.

A magyar felhasználók jelentős része ingyenes vírusirtót használ, és újratelepíti a gépét, ha a nem kellő védelem miatt vírusos lesz, azon bosszankodva, hogy a családi fotók vagy a levelezés elveszett. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Vírusok: marad az Autorun-korszak

Az Autorun és a Conficker sem mozdul az első illetve második helyről a Magyarországon terjedő számítógépes vírusok toplistáján.

hvg.hu Hálózat

Az Autorun az új víruskirály

Egy pofon a biztonsági szakmának, hogy az Autorun azután került a magyar vírustoplista élére, hogy a Microsoft végre több operációs rendszere esetében is kikapcsolta az automatikus futtatás funkciót. Megszakítás nélkül már harmadik hónapja vezeti a magyar vírustoplistát a kártevő.

hvg.hu Hálózat

Hamis vírusriasztások. Mikor aggódjunk?

Bármit is mond a vírusirtó, a legtöbben fenntartások nélkül elhisszük. Némileg jogosan megijedünk, sőt szinte vakon követjük a víruskergető által felkínált megoldást. Ami a legtöbb esetben karantén, vagy törlés.

hvg.hu Hálózat

Kétélű fegyver a Google vírusriadója

A Google új vírust talált, és figyelmezteti az érintett felhasználókat, hogy a gépük valószínűleg fertőzött. A kereső találatai fölött jelenik majd meg az üzenet. A gesztus nemes, a kivitelezés tökéletlen.