szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hét magyar cég mutatkozik be Dubaiban a hétfőn megnyíló ötnapos "GITEX" (Gulf Information Technology Exhibition) információtechnológiai kiállításon a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) segítségével, összesen 54 négyzetméteren - közölte a HITA.

A 3G Multimédia Kft. a PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. befektetése, az MG3 termékcsalád fejlesztője. A vállalat teljes körű, márkázható zenei streaming szolgáltatást nyújt vállalati ügyfeleinek. A cég fontos terjeszkedési területnek tekinti a közel-keleti térséget. Első sikeres projektje a régióban a szaúd-arábiai partnerével közösen indított, Naghamati szolgáltatás, amelynek új, többcsatornás internetes és mobil zenei platformja 2011 szeptemberében elnyerte a "Legjobb arab weboldal - média és kommunikáció" díját az Internet Awards Middle East 2011-en - ismerteti a HITA közleménye.

Az 1992-ben alapított CASON Mérnöki Zrt. által kifejlesztett DIWICON technológiát világszerte sikerrel alkalmazzák a mobil munkamenedzsment és az ipari rendszerfelügyelet legkülönbözőbb területein az olajvezetékek szivárgásérzékelésétől kezdve a gázipari automatizáláson és a flottakövetésen át egészen a személyi biztonságvédelemig. A CASON 2006-ban elnyerte az "Europe' s 500" díjat, ezzel bekerült Európa 500 leggyorsabban fejlődő és legtöbb új munkahelyet teremtő cége közé.

GITEX 2009
©

A Dension Broadband Systems Kft. 2009 júniusában alakult vállalat, amely telekommunikációs berendezések fejlesztésével, gyártásával és kereskedelmével foglalkozik. Küldetése olyan műszaki akadályok leküzdése, amelyek a telekommunikációs hálózatokban lehetetlenné teszik a vonalas úgynevezett DSL technológia elérhetőségét az előfizetők bizonyos köre számára. Olyan berendezéseket fejlesztenek, amelyek lehetővé teszik a távoli/vidéki területeken, a telefonközpontoktól nagy távolságban élő előfizetők számára a telefon- és internet-szolgáltatást a vezetékes hálózatokban.

A DSS Consulting Kft. 1998-ban alakult, fő profilja a döntéstámogató rendszerek implementálása és ehhez kapcsolódóan az adattárház-építés és üzleti intelligencia rendszerek kialakítása, ami kiegészül a vállalati és pénzügyi tervezéssel, adatminőség biztosítással, adatbányászati és prediktív analitikai szolgáltatásokkal. Legfontosabb termékeik, amelyeket a GITEX technológiai héten is bemutatnak, a Biztonságos Digitális Aláírást (SDS) támogató szoftverfejlesztő csomag és a Dinamikus Aláírás Ellenőrző rendszer (AutoGraph).

Az ESRI Magyarország Kft. díjnyertes keresőmotorja feltérképezi, pontosabban térképre helyezi a webet, ezáltal lehetővé teszi a mobil eszközön való helyzetalapú webes keresést. Így idegen helyen is könnyedén megtalálhatjuk például a kedvenc ételeinket kínáló éttermeket. A háttérben futó keresőmotor automatikus adatgyűjtési és címfelismerési technológiájával vállalkozások bonyolult üzleti döntései (például földrajzi alapú versenytárselemzés vagy piacfelmérés), illetve a védelmi ágazat hírszerzési és elemzési feladatai is támogathatóak.

GITEX 2009
©

A Magyarországon az elsők között szoftverfejlesztésbe fogott vállalatok közé tartozó p92k idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját. Saját fejlesztési módszertanuk segítségével nagy nemzetközi vállalatok (Sony BMG, BMW) speciális megoldásokat igénylő problémái kezelése mellett több hazai nagyvállalat kulcsfejlesztéseit is végzi.

Az RG Net Kft. egy egyedülálló fejlesztését mutatja be a GITEX-en, az Írisz vezeték nélküli, napenergiával működő megfigyelőrendszert, amely nagy érdeklődésre tarthat számot ebben a régióban. A napelem és a 3G adatátvitel segítségével ez a vezeték nélküli kamera rendszer bárhova képes eljutni. Alkalmazási területe azokra a földrajzi helyekre terjed ki, ahol az energiaellátás és az adatkommunikáció máshogy nem oldható meg. A sivatagi éghajlat kedvez az alternatív energiaforrások felhasználásának, hiszen a napsütéses órák száma éves szinten igen magas, ezért a rendszer napelemes működtetése egész évben megoldott.

Az idén januárban alakult HITA feladata a Magyarországra irányuló befektetések ösztönzése mellett a hazai kis- és középvállalkozások exporttörekvéseinek támogatása, részesedésük növelése a teljes kivitel értékéből. Kiemelten fontos célja, hogy a kkv-k megerősítése által is hozzájáruljon az új kormányprogram egyik prioritásához, a foglalkoztatás növeléséhez - olvasható a közleményben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!