szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

A Google a várakozásokat is meghaladó, 2,730 milliárd dolláros adózás utáni nyereséget könyvelt el a harmadik negyedévben, 26 százalékos növekedést érve el az előző év hasonló időszakához viszonyítva - jelentette be a kaliforniai székhelyű, világvezető internetes kereső és tartalomszolgáltató cég.

A Google részvényei a csütörtöki tőzsdezárást követő elektronikus kereskedelemben közel hat százalékkal, 592,43 dollárra emelkedtek a negyedévi jelentés közzétételét követően.

A közlés szerint a szeptember 30-val zárult negyedévben a nettó profit részvényenként elérte a 9,72 dollárt, csaknem egy egész dollárral haladva meg az elemzők várakozásait (a Thomson Reuters elemzői 8,74 dollárt vártak), egyebek között a "Google+" közösségi szolgáltatás elindításának köszönhetően is, amelynek immár 40 millió bejegyzett felhasználója van.

Az amerikai nagyvállalat harmadik negyedéves bevétele elérte a 9,720 milliárd dollárt, ami 33 százalékkal haladta meg az egy évvel ezelőtti hasonló időszak bevételeit.

©

A Google nettó - a partner cégeknek való kifizetések levonását követően számított - bevételei az adott időszakban az egy évvel ezelőttihez képest 37 százalékkal, 7,51 milliárd dollárra nőttek (elemzők 7,22 milliárdot vártak). 

Az internetes világcég alkalmazottainak száma az elmúlt negyedévben 2.585 fővel nőtt a bővítési tervekkel összhangban.

Mint arra az AppleInsider rámutat, nem az Android hoz jelentős tételt a keresőóriásnak. Sem az "Android" szó, sem a "mobile" nem szerepel a jelentésben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

A Google Apple-stílusú üzletet nyitott

Az Apple után szabadon már a Google is nyitott saját márkaboltot. Az első Chromezone Londonban található, kékes, fényes - és olcsónak tűnik. A Google keresőmotorja egyelőre még nem érti a Chromezone kifejezést.

hvg.hu Tech

60 százalékkal esett a Google+ forgalma

A csúcsot szeptember 22-én regisztrálták, és azóta folyamatos esés tapasztalható. Az érdeklődést tehát sikerült felkelteni, megtartani azonban már nem.

hvg.hu Tech

A Google is tiszteleg Steve Jobs előtt

A Google is tiszteleg az Apple volt elnök-vezérigazgatója előtt, a kereső nyitólapján kiírták a legendás vezér születési és elhalálozási dátumát.

Távozik a Commerzbank Magyarországról

Távozik a Commerzbank Magyarországról

Tovább szigorítanak Szlovákiában

Tovább szigorítanak Szlovákiában

Figyelmeztetnek a szakemberek: óvatosan otthon a pulzoximéterekkel

Figyelmeztetnek a szakemberek: óvatosan otthon a pulzoximéterekkel