szerző:
hvg.hu

Majdnem egymillió előfizetőt veszített a World of Warcraft az elmúlt három hónap során.

A World of Warcraft előfizetőinek száma folyamatosan csökken a 2010-es csúcs óta, amikor is 12 millióan fizettek a játékért. Szeptember végén a WoW mintegy 10 300 000 tag tagot számlált, pedig június végén még 11,1 millióan voltak. A legnagyobb arányban az Ázsia-csendes-óceáni térségében csökkent a játékosok száma, de jelentős tömegeket veszítettek  Kínában is – áll a BBC cikkében.

A World of Warcraftot kiadó Blizzard alapítója és ügyvezető igazgatója, Mike Morhaime szerint a Blizzard számított arra, hogy egyes előfizetők lemorzsolódnak, miután a 2010 végén megjelent friss tartalmakkal, azaz a World of Warcraft: Cataclysm kiegészítővel már eleget játszottak. Ugyanakkor még mindig a WoW a világ legnépszerűbb előfizetéses játéka – tette hozzá az igazgató.

©

A WoW ragaszkodik az előfizetéses modellhez, bár már egyre szorongatják az ingyenesen játékot kínáló vetélytársai, mint a Warhammer, a Lord of the Rings Online vagy a DC Universe Online. A WoW játékosokat jelenleg az Arkham City, a Skyrim, a Battlefield 3 és a Modern Warfare 3 csábítja át magához.

A Blizzard is nyitott az ingyenes tartalmak felé, de az ingyenesen játszók csak egy bizonyos szintig fejlődhetnek, nem gyűjthetnek össze annyi aranyat, amennyit a fizetős játékosok, és egyéb korlátozások mellett szegényesen kommunikálhatnak a többi játékossal is. A cég a veterán játékosokat is megkörnyékezte: a múlt hónapban például azok, akik vállalták, hogy további egy évre előfizetnek, ingyen megkapták a Diablo III-at, korábban hozzáférhetnek majd a következő bővítéshez és egy pegazuson lovagolhatnak majd a játékban.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Shake

Kómát okozott a World of Warcraft

Egészen az összeesésig folytatta egy 15 éves belga fiú a közkedvelt és erőszakos World of Warcraft elnevezésű számítógépes játékot a belgiumi La Louviere-ben lévő otthonában, és kómába esett - jelentette a Het Nieuwsblad op Zondag című belga lap.

hvg.hu Tech

Újramelegített kacsa lenne az iPhone-os World of Warcraft?

Nagy vihart kavart egy YouTube-ra feltöltött videó, amelyben egy iPhone-on futó World of Warcraft játékkliens látható. A videót letörölték, a projekt mögött álló cég oldala elérhetetlen, mégis sokan úgy vélik, nem kacsa a mobilunkon játszható masszív szerepjáték.

Nyolc évig élt együtt az oroszlánpár, aztán a nőstény meggyilkolta a hímet

Nyolc évig élt együtt az oroszlánpár, aztán a nőstény meggyilkolta a hímet

Baseballütőkkel vertek félholtra egy embert Miskolcon

Baseballütőkkel vertek félholtra egy embert Miskolcon

Itt megtalálja a YouTube legjavát

Itt megtalálja a YouTube legjavát

Megindult a domb egy útépítés miatt

Megindult a domb egy útépítés miatt

15 millió tesztelője van a Microsoftnak, mégis tönkrevághatja a gépet egy Windows-frissítés

15 millió tesztelője van a Microsoftnak, mégis tönkrevághatja a gépet egy Windows-frissítés

Birkafelvonulás Madridban

Birkafelvonulás Madridban