szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csütörtökön egy technikai hiba miatt leálltak a Freeblog szerverei, és elveszett két és fél hónapra visszamenőleg minden bejegyzés.Sok blogger őrjöng.

Rendszerhiba miatt november 10-én órákon át elérhetetlennek bizonyult a Freeblog - írja az MM Online. A site-ot ugyan estére újra működésbe tudták hozni, ám az összes itt vezetett blogból eltűntek az augusztus közepe óta írt bejegyzések. A blogszolgáltató a hiba kijavítását ígérte, ám később már arról írtak, hogy ne várja senki az elveszett posztok visszatöltését. „A hardverhiba sajnos a napi mentést végző szervereinket is érintette, ezért a hiba észlelése után, hosszas próbálkozásunk ellenére sem sikerült visszaállítanunk a blogokat a napi mentésből” – olvasható a Freeblog közleményében.

A blogszolgáltató jobb híján azt javasolja a felhasználóiknak, hogy a Google tárolt változatából próbálják visszakeresgélni az elveszett írásaikat. A Freeblogon viszont ezzel kapcsolatban sok blogger arra panaszkodik, hogy nem tudják maradéktalanul visszakeresni a posztjaikat, még a Google segítségével sem.

Akinek pedig zárt blogja volt, az végképp keresztet vethet az elmúlt hónapokban született bejegyzéseire. Az egyik hozzászóló szerint a Blogspoton ugyanez történt a nyáron, de ott idővel minden hozzászólást vissza tudtak állítani.

Az Est Media érdekeltségébe tartozó Freeblog a Webaudit szerint naponta átlagosan 80-90 ezer egyedi látogatót ér el. A Miner.hu blogstatisztikája alapján a Blog.hu után a Freeblogon van a legtöbb, 81 ezer blog, ebből ötezerbe írnak új hozzászólást legalább havonta egyszer.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy nap után kiderült az oltási rendszer hibabejelentő telefonszáma

Egy nap után kiderült az oltási rendszer hibabejelentő telefonszáma

Először Írországban, majd Magyarországon házasodott egy magyar nő, most a rendőrség nyomoz ellene

Először Írországban, majd Magyarországon házasodott egy magyar nő, most a rendőrség nyomoz ellene

Mégis lesz gyermekfelügyelet hétfőtől az óvodákban és az iskolákban

Mégis lesz gyermekfelügyelet hétfőtől az óvodákban és az iskolákban