szerző:
MTI

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szerint a fogyasztók ne vásároljanak a bolthely.hu/redcoon/ cím alatt elérhető Redcoon Webáruházból.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) MTI-hez eljuttatott felhívása szerint a jelenleg is elérhető weboldal feltűnően kedvező áron kínál különböző háztartási gépeket megvételre.

A hatóság tájékoztatása szerint az utóbbi napokban  egyre több fogyasztó számolt be arról, hogy a Redcoon Webáruháznál a megrendelt és kifizetett terméket az áruház nem szállítja le, a megadott elérhetőségen pedig már nem lehet a kapcsolatot felvenni velük.

A problémát jelző panaszos szombaton rendelt meg egy hűtőszekrényt, átutalta a vételárat, de terméket nem kapott, és nem is kereste senki, a megadott címeken pedig nem tudott senkit elérni. Azóta több fogyasztó jelezte, hogy hasonlóan járt az említett webáruházzal, ezért már rendőrségi feljelentést is tettek a céggel szemben - tudatta a fogyasztóvédelmi hatóság.

Az NFH arra hívja fel a figyelmet, hogy a Redcoon neves német webshop akár a magyar fogyasztók előtt is ismert lehet. A német cég megerősítette, hogy nincs magyar leányvállalata, vagy itteni szerződött partnere, így az azonos név vélhetően csak manipuláció - írja felhívásában a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság.

Az ügyben vizsgálatot indítanak.

 

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Az igazi happy end: 10 év után társat talált magának Rómeó, a világ legmagányosabb békája

Az igazi happy end: 10 év után társat talált magának Rómeó, a világ legmagányosabb békája

Csunderlik Péter: A száműzött Károlyi

Csunderlik Péter: A száműzött Károlyi

Egymillió menekültet legalizált Etiópia

Egymillió menekültet legalizált Etiópia

Újabb állami megbízást nyert el Pintér Sándor volt cége

Újabb állami megbízást nyert el Pintér Sándor volt cége

Beperelte az Esterházy család Magyarországot

Beperelte az Esterházy család Magyarországot

Emberi hamvakból készítene képeket a magyar festő

Emberi hamvakból készítene képeket a magyar festő