szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Általában nem tekintik kultúrembernek, aki egy balett-előadás vagy egy szimfónia közepén előveszi a fényesen világító okostelefonját és tweetelni kezd, mégis számos színházban van erre mód - a tweetelésre kijelölt székeken legalábbis.

Kezdődik a show, kérjük, kapcsolják be a mobiltelefonjukat - Connecticutban a Norma Terris színházban, Raleighban a Carolina Ballettben, az indianapolisi Symphonyban, a Cincinnati Symphony Orchestra előadásaira és a Dayton Operában külön székeket foglalhatnak, akik szeretnének élőben a Twitteren tudósítani az előadásról – írja az USA Today.

Ezek a színházak örülnek a közönség interakciójának, úgy látják, a Twitter jó lehetőség arra, hogy minél többen tudjanak az előadásról, és a fiatalabbakat is meg tudják így szólítani.

Mások aggódnak, hogy a tweetek tönkreteszik az előadásokat, rontják az élményt, és nem is értik, miért ül ott valaki, ha úgyis lemarad az előadásról, mert a mobilja képernyőjét bámulja.

A mobiltelefonok közismerten zavarják az előadóművészeket. New York City odáig ment 2003-ban, hogy megtiltotta a mobilozást a nyilvános előadások alatt, de itthon is megkérik a közönséget, hogy kapcsolják ki a készülékeket, mielőtt felgördül a függöny.

Ehhez képest sok színházban úgy vélik, a kényelmetlenségeket ellensúlyozza a reklám, amit a darabok kapnak. Egy új, seattle-i színház éppen ezért 2014-ben nagyobb antennát telepít az épületre, hogy jobb legyen a térerő.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Tech

Facebookosít a Twitter

Változtatásokat eszközölt platformján a Twitter közösségi portál, amelyen a fejlesztések révén lehetővé vált, hogy a felhasználók nyomon kövessék ismerőseik tevékenységét. A módosítás óta a mikroblog oldal még inkább hasonlít a Facebookra.

hvg.hu Napi merítés

Nevek helyett Twitter-azonosító a focisták mezein

A Valencia által már alkalmazott marketing fogást gondolták tovább a Jaguares csapatánál. Végül is, kit érdekel, hogy hívják a játékost, az a lényeg, hogy lehessen követni a közösségi oldalon - olvasható a Sportszelep blogon.

hvg.hu Tech

Csak a Twitternek hisz a Facebook

Törölték Salman Rushdie, Az éjfél gyermekei és a Sátáni versek írójának Facebook-profilját. Hiába bizonyította az útlevelével, hogy ő valóban a híres író, a közösségi oldal csak akkor reagált, amikor a Twitteren is megszellőztette a történetet.  

MTI Sport

Twitteres megjegyzése miatt mondatnák le a FIFA elnökét

Egyre többen bírálják, sőt, egyesek lemondásra szólítják fel Joseph Blattert azért a kijelentéséért, mely szerint a futballpályán, a mérkőzés hevében elhangzott rasszista megjegyzéseket a lefújás után el kellene felejteni.

Rosszul rögzített gyerekülés miatt halhatott meg egy kisfiú

Rosszul rögzített gyerekülés miatt halhatott meg egy kisfiú

Elnöki kegyelmet kér QAnon Sámán, mondván, ő csak Trump utasításait követte

Elnöki kegyelmet kér QAnon Sámán, mondván, ő csak Trump utasításait követte

Visszatér az amerikai kormányzatba Victoria Nuland, aki többször támadta élesen az Orbán-kormányt

Visszatér az amerikai kormányzatba Victoria Nuland, aki többször támadta élesen az Orbán-kormányt