szerző:
MTI/Világgazdaság
Tetszett a cikk?

Az információtechnológia területén fordulatot hozhat a 2012-es esztendő, míg máshol a tavaly megindult trendek erősödhetnek fel - összegzi a Világgazdaság a piaci szakértők véleményét.

A lap keddi számában azt írja, hogy "a tabletpiac robbanhat, a felhőszolgáltatások szárnyra kaphatnak, a közösségi oldalak pedig tovább fejlődnek". 

A szakemberek előrejelzése szerint a laptop-értékesítés rohamosan visszaesik, s ezzel párhuzamosan a táblagépek iránti kereslet dinamikusan nő. Míg a tabletek eddig kiegészítő termékként jelentek meg, azaz többségében a PC mellé vásárolták, a jövőben helyettesítők lehetnek, s többen úgy vélik, hogy a vállalatok egy része is táblagépekre cserélheti notebookjait. Az idén induló folyamat eredményeként 2015-re minden második eladott számítógép tablet lehet. 

A laptop-piacot kizárólag az ultrabookok menthetik meg - olvasható a Világgazdaságban. A hagyományos készülékek iránt jelentősen csökkenhet a kereslet, ugyanakkor a könnyű, vékony, de erős gépek értékesítése felfuthat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Teljesen lezárták az M5-ös autópályát

Teljesen lezárták az M5-ös autópályát

Már négymillió adag koronavírus-vakcinát adtak be az Egyesült Királyságban

Már négymillió adag koronavírus-vakcinát adtak be az Egyesült Királyságban

A járványra fogják, de már a 2022-es választások miatt szórják a pénzt Orbánék

A járványra fogják, de már a 2022-es választások miatt szórják a pénzt Orbánék