szerző:
hvg.hu

Az Amazon Kindle e-olvasó az egyik legnépszerűbb karácsonyi ajándék volt, de egy felmérés szerint tízből ketten nem használják, amit kaptak.

Az Amazon Kindle slágertermékvolt 2011 karácsonya idején, negyven brit közül egy biztosan kapott Amazon e-olvasót is. Viszont a megajándékozottak több mint húsz százaléka nem használja az új elektronikus könyvolvasóját. Ez derül ki legalábbis a  MyVoucherCodes.co.uk felméréséből, melyben 1461 brit felnőtt vett részt. A kérdőív eredményeit a Telegraph is idézi. Aki nem használja, az legfőképpen azért hagyja porosodni a Kindle-t, mert nem sikerült könyveket letöltenie az eszközre.

©
Azok közül viszont, akik az Apple iPadet kaptak, csak kilenc százalék nyilatkozta ugyanebben a felmérésben, hogy nem használja a gépét. Az iPad egyébként négyszer annyiba kerül, mint a legolcsóbb Kindle.

A felmérés szerint egyébként a karácsonyi ajándékok közül a legnépszerűtlenebb a piperecikk és a parfüm:  ezeket a megajándékozottak 91 százaléka nem használja.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

Amazon Kindle Fire tesztek: a jó, a rossz és a semmilyen

Az Egyesült Államokban már meg lehet rendelni az Amazon Kindle Fire-t, sorra jelennek meg a készülékről írt teszek is. Mindenki egyetért abban, hogy 199 dolláréros árával igen figyelemreméltó a gép, de a részletekről élesen ellentétes vélemények születtek.

MTI Tech

Heti egymillió Kindle fogy az Amazonon

Hetente több mint egymillió Kindle-olvasót ad el az Amazon online áruház, amelynek legkelendőbb portékája az új Kindle Fire táblagép.