szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az elkövetkező néhány hét során minden Facebook-felhasználó profilját lecserélik az új típusú idővonalra. A Facebook ezt a hivatalos blogjában jelentette be.

A Facebook blogbejegyzésében – pontosabban a timeline bejelentéséről szóló tavaly decemberi poszt frissítésében – az áll, hogy „minden felhasználó számára elérhetővé vált a timeline”. Amint az a Mashable cikkében is szerepel, akár akarja a felhasználó, akár nem, lecserélik az összes régi Facebook-profilt az idővonalra.

A Facebook a felhasználó nyitólapjának tetején jelzi majd a változást, és a facebookozónak majd egy hét áll a rendelkezésére, hogy megnézze, milyen tartalmat szeretne publikálni, és mit nem. Aki nem csinál semmit, annak automatikusan aktiválódik az új rendszer a tárolt adatok alapján.

A tavaly decemberben bejelentett új felületre rengeteg új funkciót is beépít a közösségi oldal, melyeknek nagyrészt az a célja, hogy rávegye a felhasználókat, töltsenek még több időt a Facebookon. Ezzel a Facebook reklámbevételei jelentősen növekednek

A timeline-t több fórumon hevesen kritizálták, volt, aki egyenesen az adathalászathoz és az internetes bűnözők módszereihez hasonlította. A legnagyobb probléma az adatvédelmi hiányosságok mellett a „passzív megosztás” jelensége: aki egyszer engedélyez egy alkalmazást, a későbbiekben automatikusan megoszt egy sor információt az ismerőseivel.

Aki nem tud várni, persze már most is megszerezheti az idővonalat. A Facebook hivatalos verziója mellett, mely szerint az „életünket új típusú adatlappal mesélhetjük el” több helyütt, például a holykaw oldalon látható egy timeline prototípus - már annak, aki képes szembenézni a fájdalmas igazsággal.
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

A Facebook elhalasztja a timeline bevezetését

A Facebook egyelőre nem cseréli le a profilokat a timeline-ra. Bár tesztelni már lehet, nagy tömegben még nem lesz elérhető az új funkció. A Timelines.com által indított perre hivatkoznak, miközben komoly adatvédelmi problémák is felmerültek.

hvg.hu Tech

Tíz Facebook timeline-dizájn, amitől kedvet kap az átálláshoz

A Facebookon a profilt leváltó timeline dizájnját a hatalmas fotó határozza meg a lap tetején. Bár a Facebook még nem vezette be az új megoldást, a fejlesztői változattal már lehet tesztelni a rendszert. Mutatunk tíz kreatív megoldást.

hvg.hu Tech

Mindenkinek elérhető a Facebook timeline

Hónapokig tartó tesztidőszak után december 15-től minden felhasználó számára elérhető a Facebook új típusú adatlapja, a profilt váltó timeline - magyarul idővonal.

hvg.hu Tech

A Facebook timeline a telefon- és bankkártyaszámunkat akarja

A Facebook új timeline felületét már most be lehet állítani – de csak azok kezdjenek hozzá, akik hajlandóak megadni a rendszernek a telefonszámukat vagy a hitelkártyájuk számát. Kizárólag azonosított felhasználókat lát szívesen a világ legnagyobb közösségi oldala.

hvg.hu Tech

A Timelines Rt. bepereli a Facebookot

Egy chicagói cég, a timelines.com üzemeltetője, bepereli a Facebookot, mondván, a közösségi oldal ellehetetleníti az üzletet, miután bevezette a hasonló nevű funkciót a Facebookon.

hvg.hu Tech

Látványos Facebook timeline-fejléc egyszerűen, online

Ha valaki szeretne kicsit érdekesebb timeline fejlécet a Facebookon, mint egy feltöltött fotó, de nem ért különösebben a grafikus alkalmazásokhoz, sőt, nincs is megfelelő program a gépén, akkor is van megoldás. Több is.

A hamburgerezés miatt feljelentett mentős több étteremben is ingyen ehet

A hamburgerezés miatt feljelentett mentős több étteremben is ingyen ehet

Több ellenzéki oltatná be magát, mint fideszes

Több ellenzéki oltatná be magát, mint fideszes

Cukiság kimaxolva: beültünk a talán legszebb magyar Messerschmittbe

Cukiság kimaxolva: beültünk a talán legszebb magyar Messerschmittbe