szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A mikroblog szolgáltatáson megjelenő tweeteket mostantól országonként, szelektíven lehet szűrni. A vállalat szerint az átláthatóság jegyében zajlik mindez.

A Twitter bejelentette, hogy rendelkezésükre áll a technológia, mellyel országonként, szelektíven blokkolhatják a tweeteket. A szolgáltatás blogbejegyzése szerint, melyet a BBC idéz, mostantól képesek reaktívan visszatartani a felhasználók által publikált egyes tartalmakat egy adott országban. Hozzátették ugyanakkor, hogy az eltávolított tartalmakat más országokban lehet látni majd továbbra is. Korábban, amikor a Twitter törölt egy tweetet, az eltűnt az egész világon mindenütt.

A blogbejegyzésben a Twitter azt is kifejti, hogy országonként mást és mást jelent a szólásszabadság. Németországban vagy Franciaországban például tilos a náciszimpatizáns tartalom publikálása - hoznak példát.

Egyelőre még nem használták ezt a lehetőséget, de eljön az ideje és szükség lesz arra, hogy egy adott országban letiltsanak egy tweetet, megtehetik. Ezzel a felhasználónak is egyértelműen tudtára adják, hogy a tartalom tilos.

Számos Twitter-felhasználó kifejezte nemtetszését, rámutatva arra, milyen káros hatása van a gyakorlatnak a szólásszabadságra. A Twitter és más közösségi oldalak ugyanis jelentős - bár olykor vitatható - szerepet játszottak az arab tavasz során és egyértelműen erős kritikákat kapott a londoni zavargások miatt.

A mikroblogging szolgáltatás - amelynek saját adatai szerint több mint százmillió aktív felhasználója van világszerte - azzal érvel, hogy egyensúlyt kell teremtenie a helyi törvények és a szólásszabadság között a folyamatban.

A blogban az is szerepel, hogy néhány országban egyáltalán nem engedélyezik a Twittert. Ilyen Kína is, ahol a Twitter helyett a Weibo nevű, hasonló szolgáltatás működik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Shake

A Twitteren könyörgött pszichiáterért Sinead O'Connor

A Twitteren könyörgött segítségért szerda este Sinead O'Connor. A 45 éves énekesnő öngyilkosságot kísérelt meg, és pszichiátriai segítségre volt szüksége – legalábbis a bejegyzések szerint. Sinead O'Connor rendszeresen szerepel az újságokban zűrös magánélete miatt.

MTI Tech

Lady Gaga lett a Twitter királynője

Nemcsak extravagáns öltözékével kelt feltűnést Lady Gaga: az amerikai énekesnő az internet közösségi oldalain is nagy sikereket arat.

MTI Shake

A Twitteren kampányol férjéért Michelle Obama

Twitter-fiókot is nyitott Michelle Obama férje, Barack Obama amerikai elnök 2012-es újraválasztásáért. A First Lady az elvárásoknak megfelelően ezentúl sem avatkozik bele a közügyekbe.

Németország újraegyesítését festették meg egy hetedik kerületi tűzfalra

Németország újraegyesítését festették meg egy hetedik kerületi tűzfalra

32 ezer ember vesztette el a munkáját szeptemberben

32 ezer ember vesztette el a munkáját szeptemberben

Mi történik akkor, ha lejár a hitelmoratórium?

Mi történik akkor, ha lejár a hitelmoratórium?