szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Öt pályázó, köztük a Magyar Villamos Művek (MVM) is jelentkezett a 26 gigahertzes sáv elnyerésére - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kedden.

A február 7-én a hatóság képviselői, közjegyző és az érintett cégek jelenlétében felbontott pályázatokat a Telenor Magyarország Zrt., a Magyar Telekom Nyrt., a GTS Hungary Távközlési Kft., a Magyar Villamosművek Zrt. és a Vodafone Magyarország Zrt. adta be.

A beadott pályázatok formai és tartalmi vizsgálata szerdán kezdődik. Az érvényes dokumentációt benyújtó jelentkezők nyilvántartásba vételére február 16-án kerül sor.

Az NMHH tavaly novemberben hirdette meg a pályázatot a 26 gigahertzes (GHz) frekvenciasáv használati jogosultságának értékesítésére. A hatóság elsődleges célja a meghirdetett értékesítéssel az, hogy a rendelkezésre álló véges erőforrás, a frekvenciakapacitás hatékonyan hasznosuljon, valamint ösztönzően hasson a szolgáltatók által tervezett hálózatfejlesztésekre.

©

További célként fogalmazódott meg az is, hogy az értékesítés élénkítse a mobilpiaci versenyt, és ez által javuljon a szolgáltatások minősége, az előfizetők érdekeinek védelme.

A korábbi tájékoztatás szerint a meghirdetett frekvenciacsomag 26 darab alapblokkot tartalmaz, amelyek a legkorszerűbb, harmadik és negyedik generációs mobilszolgáltatások hálózatának kiépítését támogatják, illetve más adatátviteli összeköttetések kiépítésére alkalmasak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Foci-Eb: hétvégéig nyilatkozhat három város, hány nézőt enged be a meccseire

Foci-Eb: hétvégéig nyilatkozhat három város, hány nézőt enged be a meccseire

Nem sokon múlt, hogy nem zuhant a mélybe a kamion

Nem sokon múlt, hogy nem zuhant a mélybe a kamion

György István: Most már bármelyik pillanatban csöröghet a regisztráltak telefonja

György István: Most már bármelyik pillanatban csöröghet a regisztráltak telefonja