szerző:
InfoRádió
Tetszett a cikk?

Őszre elkészülhet annak a hamburgernek a prototípusa, melynek húsát őssejtekből kitenyésztett izomszövet alkotja - írja az inforadio.hu .

A holland kutatás célja, hogy laboratóriumban legyen képes a hús tökéletes élményét kínáló vázizomszövetet hatékony módon előállítani, és ezzel a technológiával gyakorlatilag felváltani a hagyományos állattenyésztési ágazatot és a húsipart. - írja az Inforadio.hu

Az első burger alapanyaga "még kísérleti stádiumban" van, de őszre "elszántuk magunkat arra, hogy néhány száz apró szövetdarabot hozunk létre, aztán húspogácsát készítünk belőle" - mondta Mark Post, a Maastrichti Egyetem fiziológiai tanszékének vezetője.

Az egyetem a projektre 250 ezer eurós támogatást nyert el egy névtelen magánadományozótól, aki elkötelezett "a környezet, a világ élelmezése és az életet megváltoztató technológiák iránt".

Post az Amerikai Tudományfejlesztő Társaság (AAAS), a világ legnagyobb tudományos szervezete vancouveri nagyszabású konferenciáján számolt be a kuatásáairól.
HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!