szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyre több, a Pinterestre kísértetiesen hasonlító képgyűjtő- és rendszerező közösségi oldal jelenik meg. Egyet Mark Zuckerberg is lájkolt - a Facebooknak sem derogál beépíteni a Pinterest-funkciókat, de Lady Gaga is ihletet merített belőle.

Mark Zuckerberg lájkolt egy Facebook-alkalmazást, amellyel a világ legnagyobb közösségi oldala a Pinterestre kísértetiesen hasonlító funkciókat is tudja – írja a Mashable.  

A Friendsheet már januárban elindult, de nem kapott túl nagy figyelmet. Most viszont, hogy a Facebook alapító-tulajdonosa is kedveli, legalább a 12 millió követője biztosan felfigyel az appra.

Pinterest
Az alapvetően képek gyűjtésére, rendezésére és megosztására szolgáló közösségi oldal tavaly tavasszal indult, nyárra már bekerült a Time  The 50 Best Websites of 2011 listájára. Az év végére heti 11 millió látogatóval a tíz legnépszerűbb közösségi oldal egyike lett.

A Friendsheet a publikus Facebook-fotókat bélyegképekké alakítja, melyeket ugyanúgy, mint a Pinterestnél, tematikus táblákra lehet kitenni. Az app fejlesztője természetesen azt hangsúlyozza, hogy a programot a Facebook Timeline inspirálta. 

Nem ez az egyetlen oldal, amely megpróbálja meglovagolni a Pinterest sikerét. Lady Gaga új közösségi oldala, a Little Monsters is „átvett dizájnelemeket” a Pinteresttől. De ilyen a Pinspire, a Stylepin, a Gentlemint, a Minglewing, a Reform Revolution, Thinng, GetVega.

©

Pinspire

Az oldalt esküvők megtervezésére, lakberendezésre és receptek tervezésére hozták létre. Rip-off faktor: 10. A Pinspire és a Pinterest jóformán azonos.

©

Stylepin

Saját leírása: Pinterest for style. A gond csak az ezzel, hogy a „Pinterest for style” oldalt már kitalálták, úgy hívják, hogy Pinterest. Rip-off faktor: 10.

©

Gentlemint

A Gentlemint „a  férfias dolgok forrása” a saját leírása szerint. Rip-off faktor: 8. Legalább máshogy néz ki, mint a Pinterest.

©

Minglewing

Saját magát nyilvános vitafórumként definiálja. A rip-off faktor: 7. Úgy tűnik, a Pinterest dizájnját átvették, de magát a terméket nem. Vannak létező felhasználók, akik ténylegesen vitára érdemes kérdéseket is posztolnak rajta .
©

Reform Revolution

Saját leírása nincs, a rip-off faktor: 10. A „Reform forradalom” meg sem próbálja megkülönböztetni magát a Pinteresttől. A látogatók sem tudják.

©

Thinng

Öndefiníciójában legalább megemlíti a Facebookot, a Twittert és a Tumblrt. Rip-off faktor: 9.

©

GetVega

Az oldalt azért hozták létre, hogy segítsenek emlékezni mindenre, amit szeretünk. A rip-off faktor: 7, táblák helyett listákat használ.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Napi merítés

Simicskát és Nyergest akarja egy Facebook-csoport

Aki csak tévékből és rádiókból tájékozódik, könnyen lehet, hogy azt sem tudja, kicsoda Simicska Lajos és Nyerges Zsolt, írja a Napifix blog szerzője, aki ennek nyomán létrehozta a Találkozni akarok Lajossal és Zsolttal! Facebook-csoportot.

MTI Itthon

A Facebookon is gyűjtene népszavazási aláírásokat az LMP

Hétfőtől országszerte kitelepülő standokkal és internetes mozgósító kampánnyal indulhat a Lehet Más a Politika (LMP) népszavazási aláírásgyűjtése, amelyről az ellenzéki párt hétvégi tisztújító kongresszusa dönt - derült ki egy csütörtöki háttérbeszélgetésen.

Duma Aktuál: Mire számítasz, mikor mókussal a fejeden törsz be a Capitoliumba?

Duma Aktuál: Mire számítasz, mikor mókussal a fejeden törsz be a Capitoliumba?

„Az elmúlt négy év felejthetetlen volt” – videóban búcsúzik Melania Trump

„Az elmúlt négy év felejthetetlen volt” – videóban búcsúzik Melania Trump

A BMW M sportmodelleket viszik, mint a cukrot

A BMW M sportmodelleket viszik, mint a cukrot