szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Feltörte Csíkszereda honlapját és magyarellenes üzenetet hagyott hátra állítólag a romániai Anonymous, vagy valaki annak nevében. A hackerek az oldalon tárolt személyes adatok kiszivárogtatására készülnek.

Hétfőn "az egész romániai magyar közösséget" támadó felirat jelent meg a 85%-ban magyar lakosságú település honlapján. A trágár üzenet mellett a hackercsoport egy "promóciós videóját" és egy internetes fórumának címét is elhelyezte.

A softpedia.com szerint a támadással a székelyföldi magyar kisebbség autonómiatörekvései és a Marosvásárhelyi Egyetem magyar nyelvű osztályai ellen akartak tiltakozni. Mint írják "Sok nacionalista és politikus aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a magyar közösség egyre több és több jogot kíván szerezni, és most a hakcerek is csatlakoztak hozzájuk."

A magyar Anonymous általunk megkérdezett aktivistája szerint a rasszizmus és a diszkrimináció nem összeegyeztethető a mozgalmuk céljaival. Egyelőre nem is biztos, hogy valóban a nemzetközi hacker-aktivistacsoport tagjai törték fel az oldalt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Életveszélyessé vált egy pécsi templom a horvátországi földrengések miatt

Életveszélyessé vált egy pécsi templom a horvátországi földrengések miatt

Márciusban nyílik az új budapesti luxushotel

Márciusban nyílik az új budapesti luxushotel

Hazai pálya: Tényleg megéri csobbanni egyet a téli Balatonban? (videó)

Hazai pálya: Tényleg megéri csobbanni egyet a téli Balatonban? (videó)