Tetszett a cikk?

Miközben idehaza a telefonadó drágítja a kommunikációt, külföldi utazásaink során jelentős megtakarítást jegyezhetünk fel, ha az új uniós szabályozás élletbe lép, s lecsökkenti az eddig meglehetősen borsos barangolási (roaming) díjakat.

Az új szabályozás egy lépéssel közelebb került a bevezetéshez azután, hogy az Európa Tanács és az Európai Parlament múlt hónapban meghozott támogató mdöntése után, tegnap az unió Ipari, Kutatási és Energia Bizottsága is jóváhagyta a mobilbarangolási-díjak korlátozásáról szóló megállapodást.

Mobilozás az utcán. Hagyják végre rendeltetésszerűen működni az okostelefonokat
©

A Roaming III szabályozás a jelenleginél lényegesen alacsonyabb díjakat határoz meg az adatletöltésre és a mobiltelefonon keresztüli internethasználatra, ami jelentős megtakarítást eredményez a szolgáltatást használóknak július 1-e után. A költségeket tovább csökkentik 2014-től, amikor a hívás percdíja 19 eurócent lesz, a sms-é 5 cent, illetve 20 cent a megabyte-onkénti adatforgalom.

Az intézkedésre rá kell bólintania az Európai Parlamentnek a májusi strasbourgi plenáris ülésen, és az Európai Bizottságnak is jóvá kell hagynia azt követően.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagy Gábor: Üvegszilánkok a talp alatt

Nagy Gábor: Üvegszilánkok a talp alatt

Drónvideón látni, mekkora építkezés zajlik az Orbán-család birtokán

Drónvideón látni, mekkora építkezés zajlik az Orbán-család birtokán

1,8 milliárd csillag: rengeteg új adattal bővült a Tejútrendszerről készített legpontosabb térképünk

1,8 milliárd csillag: rengeteg új adattal bővült a Tejútrendszerről készített legpontosabb térképünk