szerző:
hvg.hu

Felfrissítette androidos és iPhone-os alkalmazását a Facebook. Már azt is kideríthető, hogy a címzett még nem olvasta az üzenetünket, vagy csak nem akar rá válaszolni.

A hétköznapi beszélgetések életszerűsége felé próbálta fejleszteni üzenetküldő alkalmazását a Facebook. Ahogy a szemtől szemben kommunikációban sincs rá szükség, hogy rákérdezzünk, a másik fél hallotta-e az üzenetet, ezentúl a facebookos üzeneteknél sem kérdés ez, mert az iPhone-ra és Android mobilokra elérhető alkalmazásokban már egyértelmű jelzést kap a felhasználó, hogy a címzett elolvasta-e az üzenetet. Ezzel gyakorlatilag megszűnik a “kiskapuzás”, azaz könnyen felderíthető az a helyzet, ha a másik fél olvasta, amit írtunk neki, csak nem tud/akar rá válaszolni.

Az újítás, azaz az üzenetek státuszaként kijelzett “Seen by XY” egyelőre csak a Facebook Messenger alkalmazásban elérhető, a közösségi háló webes felületén nem láthatjuk az üzenetállapotot, így aki kíváncsi rá, annak le kell töltenie az alkalmazást. Csoportos küldéskor felhasználóként láthatjuk, hogy ki látta már, amit írtunk és ki nem.

Az új funkcióval a facebookos üzenetküldés előnybe (adatvédelmi szempontból viszont hátrányba) került az sms-hez és az e-mailhez képest is. Az előbbinél csak azt az információt kérhetjük vissza, hogy a címzett készülékére megérkezett-e az sms, arról nem kapunk tájékoztatást, hogy el is olvasták-e. Bár az e-maileknél erre van lehetőség, a címzett maga szabályozhatja, hogy engedélyezi-e az olvasási visszajelzést. A Facebooknál ez teljesen automatikusan, az üzenet megnyitásával megtörténik.

A másik újdonság az üzenetküldő helyének megjelenítése, de ez a lokációs adatokhoz való hozzáférés tiltásával természetesen kikerülhető.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Újabb génszerkesztett babák születhetnek

Újabb génszerkesztett babák születhetnek

Kasza Tibi továbbra is verhetetlen a Facebookon

Kasza Tibi továbbra is verhetetlen a Facebookon

Bérgyilkossal akarta megöletni szüleit egy 19 éves fiatal

Bérgyilkossal akarta megöletni szüleit egy 19 éves fiatal

Halálos fenyegetést kapott a XV. kerületi polgármester

Halálos fenyegetést kapott a XV. kerületi polgármester

Még mindig nem sikerült megegyezni a bérekről az Audinál

Még mindig nem sikerült megegyezni a bérekről az Audinál

A világ leggazdagabb 26 emberének vagyona annyi, mint a legszegényebb 3,5 milliárdnak

A világ leggazdagabb 26 emberének vagyona annyi, mint a legszegényebb 3,5 milliárdnak