szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A spammerek hozzák létre a Facebook, a Twitter és más népszerű közösségi szolgáltatások felhasználói profiljainak közel felét.

©
A közösségi médiában alkalmazott spam jóval hatékonyabb, mint a hagyományos kéretlen levél - állítja a spamszűrő megoldások fejlesztésével foglalkozó Imperium vezetője. Mark Risher szerint a felkapott szolgáltatásokban, így a Facebookon és a Twitteren is 40 százalékos a spammerek által létrehozott kamuprofilok aránya.

A Bloomberg Businessweeknek adott interjújában Risher úgy nyilatkozott: a közösségi oldalakon küldött üzenetekből is egyre nagyobb részt hasít ki a spam. Ebben a szegmensben jelenleg 8 százalékos a spamem aránya, az érték közel duplázódott az elmúlt hat hónap alatt.

A szolgáltatók igyekeznek visszaszorítani a spammerek jelenlétét, de a legtöbbet maguk a felhasználók tehetik saját nyugalmuk érdekében, Facebookon például azzal, hogy csak azokat a felkéréseket igazolják vissza, melyek valóban ismerőstől érkeznek. Szintén javasolt az alkalmazások által kért engedélyek kezelése, nem minden automatikus jóváhagyása.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Galgóczi Ágnes: Indokolt lenne rövid időre lezárni a plázákat

Galgóczi Ágnes: Indokolt lenne rövid időre lezárni a plázákat

Mintha nem is lenne válság: 39 százalékkal nőtt a 4iG árbevétele tavaly

Mintha nem is lenne válság: 39 százalékkal nőtt a 4iG árbevétele tavaly

Már készül a Nyirő József-film

Már készül a Nyirő József-film