szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Facebook a napokban megváltoztatta a felhasználók adatlapjain szereplő alapértelmezett e-mail címet @facebook.com-os címre. Ha nem használja a Facebook üzenőrendszerét, érdemes visszaállítania elérhetőségét arra a címre, amelyiket ön szeretné megjelölni elsődlegesnek.

Direkt figyelmeztetés nélkül cserélte le a napokban a Facebook a felhasználók adatlapjain szereplő alapértelmezett e-mail címeket a @facebook.com-os címre. Egy áprilisi közleményben ugyan jelezték, hogy a következő hónapokban egységesíteni szeretnék az e-mail címeket az oldalon, de a cseréről a felhasználók nem kaptak egyedi értesítést, így sokan nem is tudhatnak róla, hogy nem a naponta használt címük jelenik meg profiljukon.

A változtatás könnyen visszaállítható: ha nem használja a Facebook levelezőrendszerét, a Timeline-on bármikor visszaállíthatja eredeti címét. Kattintson profiloldalán a Névjegy gombra, ahol módosíthatja elérhetőségeit.

Az üres körrel jelölt e-mail cím szerepel majd adatlapján
©

A lépéssel a Facebook valószínűleg a saját levelezőrendszerét szeretné előnyhöz juttatni a konkurens Gmaillel szemben, de szakértők szerint ezzel a húzással a közösségi oldal átlépett egy határt. "Mi lesz a következő? Talán a hobbijainkat és az érdeklődési köreinket is átszerkesztik, ha úgy tartja kedvük?" - teszi fel a kérdést a Forbes által megkérdezett biztonságtechnikai kutató.

Ha máskor is tudni szeretne a Facebook változtatásairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Franciaország az uniós országokból érkezőknek is kötelezővé teszi a negatív PCR-tesztet

Franciaország az uniós országokból érkezőknek is kötelezővé teszi a negatív PCR-tesztet

Nagyot csökkent az új fertőzöttek száma az Egyesült Királyságban

Nagyot csökkent az új fertőzöttek száma az Egyesült Királyságban

Ódry-szobor az SZFE-n: az új vezetés nem törődik az örökös kérésével

Ódry-szobor az SZFE-n: az új vezetés nem törődik az örökös kérésével