szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha már a mobileszközeink képesek videók lejátszására is, miért ne néznénk rajtuk filmeket is? Különösen, ha pofonegyszerűen konvertálhatjuk megfelelő formátumba az eredeti állományokat.

A mobileszközökön történő videózás élményét gyakran megkeseríti, hogy meglehetősen macerás konvertálni a videókat. Ezt a gondot orvosolja a Miro Video Converter nevű program, amely „egykattintásos” feladattá egyszerűsíti az előbbieket.

Az ingyenes, nyílt forráskódú program letöltése (innen), telepítése, majd indítása után egy igen sokoldalú videokonvertáló kerül a birtokunkba. Amellett ugyanis, hogy a legkülönfélébb állományokat (AVI, H264, MOV, XVID, FLV stb.) alakítja MP4-esekké, Ogg Theora Videókká és WebM-be is alakít. Az igazi különlegessége azonban, hogy éppen a megfelelő formátumra konvertálja a videókat az iPhone-ok, iPadek, iPodTouchok számára, illetve jó pár androidos telefon (Nexus One, G1, HTC Hero stb.) is szerepel a listájában.

Mint említettük, nem kell különösebb szakértelem a videók konvertálásához, egyszerű fogd és dobd módszerrel a konverter ablakába dobjuk az átalakítandó videót, kiválasztjuk a megfelelő mobileszközt (formátumot), majd rákattintunk a Convert gombra.

Ezután nincs más dolgunk, mint megvárni az eredményt, majd azt áttenni mobileszközünkre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minél tovább maradunk a moratóriumban, annál többet fizetünk később

Minél tovább maradunk a moratóriumban, annál többet fizetünk később

712 lóerős lett az új Mercedes-AMG kupéterepjáró

712 lóerős lett az új Mercedes-AMG kupéterepjáró

Telex: Hivatalosan is lefújták a 200 milliárd forintos HÉV-beszerzést

Telex: Hivatalosan is lefújták a 200 milliárd forintos HÉV-beszerzést