szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy jobbikos képviselő bejelentése alapján szüntette be egy terhességmegszakítást ajánló klinika reklámját a Google - közölte a honatya.

A jobbikos Bana Tibor országgyűlési képviselő szerint a Google az ő bejelentése alapján szüntette be egy szlovák cég kifejezetten magyar nőknek szóló, terhességmegszakítást ajánló tiltott reklámját. 

Az ellenzéki képviselő kedden azt közölte: februárban tett közérdekű bejelentést a Vas Megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi felügyelőségén, mert a Google-keresőbe beírt "terhességmegszakítás", "terhességmegszakítás ára", "terhességmegszakítás módszerei" szavak esetén az első találat egy Szlovákiában található klinika tiltott reklámja volt. 

Bana Tibor szerint a klinikának direkt módon a magyar fogyasztókhoz szóló felhívása a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló törvény azon rendelkezésébe ütközik, amely szerint tilos a terhességmegszakítás, az azt végző intézmény, arra alkalmas eszköz vagy eljárás reklámja. Az, hogy a felhívás kimondottan a magyar fogyasztóknak szólt, abból látszik, hogy az így kezdődött: "Tisztelt magyarországi érdeklődők!". 

A képviselő kitért arra, a felügyelőség a közérdekű bejelentés kivizsgálása érdekében hatósági eljárást indított a reklám közzétevője, a Google Budapest, valamint a hirdetés szerkesztője, a szlovák CS Salvus s.r.o. társaság ellen.  

Bana Tibor sikerként értékelte, hogy a Google megszüntette a jogszabálysértő reklámtevékenységet. A reklám szerkesztője, a szlovák társaság ellen az eljárás továbbra is folyamatban van - fűzte hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Inkább eladom az autóm, ha odáig fajul a helyzet" - távozó és maradó egészségügyi dolgozókkal beszéltünk

"Inkább eladom az autóm, ha odáig fajul a helyzet" - távozó és maradó egészségügyi dolgozókkal beszéltünk

A kínaiak állítják, egy új vakcinájuk kétéves védettséget ad a koronavírussal szemben

A kínaiak állítják, egy új vakcinájuk kétéves védettséget ad a koronavírussal szemben

Nincs ma éjszakai műszak a tatabányai kórház sürgősségijén

Nincs ma éjszakai műszak a tatabányai kórház sürgősségijén