szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elérte júniusban a félmilliárdot a Twitter felhasználóinak száma - áll egy hétfőn közzétett tanulmányban. A Twitter legutóbbi hivatalos jelentése még 140 millió felhasználóról szólt, de ebbe a körbe csak az aktívan twittelőket számolták bele.

A 2012. június 30-án regisztrált 141,8 millió felhasználóval az Egyesült Államok vezeti a Twitter-használók listáját. Brazília a második 41,2 millió felhasználóval. Japán 35 millió felhasználóval a harmadik helyre esett vissza a párizsi székhelyű, közösség portálokra szakosodott Semiocast cég tanulmánya szerint. A múlt csütörtökön másfél óráig álló Twitter hivatalos jelentései szerint tavaly szeptemberben lépték át a 100 milliós aktív felhasználói létszámot, idén márciusban pedig a 140 milliósat. A Semiocast-jelentésben szereplő jóval nagyobb szám abból adódik, hogy a cég minden valaha regisztrált felhasználót beszámít, míg a Twitter - webes szokásoknak megfelelően - csak azokat, akik egy hónapon belül használták a szolgáltatást. Egy korábbi tanulmányból pedig az is kiderült, hogy a közösségi oldalakon regisztrált profilok 40 százalékát spammerek hozták létre.

Retro Twitter

A Twitter-üzenetek számát tekintve viszont Japán stabilan tartja a második helyet. Az összes csivitelés 10,6 százalékát írták japánok, bár messze lemaradva az amerikai 25,8 százalék mögött. Így az angol után a japán a második legtöbbet használt nyelv a Twitteren. A feltett üzenetek számát nézve Jakarta a legaktívabb város: az üzenetek majdnem 2,4 százalékát az indonéziai fővárosból küldték el. Szorosan mögötte áll Tokió, London a harmadik, Párizs pedig a hetedik. Az arab nyelv használata is egyre elterjedtebb a Twitteren, immár a közösségi portál hatodik legfontosabb nyelve, Rijád pedig a tizedik legaktívabb város. A szaúd-arábiai felhasználók száma fél év alatt 93 százalékkal nőtt, és elérte a 2,9 milliót.

A tanulmányhoz a Semiocast az 517 millió Twitter-felhasználói oldalon fellelhető adatokat (profil, időzóna, nyelv és földrajzi elhelyezkedés) elemezte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Visszatérhet az Android a Honor új telefonjaira, a Google-appokat is megkaphatják

Visszatérhet az Android a Honor új telefonjaira, a Google-appokat is megkaphatják

Felfüggesztette a Klubrádió frekvenciájának pályáztatását a Médiatanács

Felfüggesztette a Klubrádió frekvenciájának pályáztatását a Médiatanács

Most érdemes frissíteni a Google Chrome-ot, könnyebb lett a jelszavak kezelése

Most érdemes frissíteni a Google Chrome-ot, könnyebb lett a jelszavak kezelése