szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Látványnak nem túl nagy, internettörténeti érdekességként azonban fontos a több mint 21 éve az internetre tett, első weboldal.

Franciaországban rakta össze és egy svájci domain alatt publikálta a világ első weboldalát Tim Berners-Lee, 1991. augusztus 6-án - emlékeztet a Huffington Post. A világ első webszervere az info.cern.ch címen volt elérhető, magát az oldalt pedig a http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html címen lehetett látogatni. Ezen a címen ma már az info.cern.ch jön be, de az eredeti oldalt is meg lehet tekinteni, egy 1992-ben készült másolat formájában, a http://www.w3.org/History/19921103-hypertext/hypertext/WWW/TheProject.html címen.
Tim Berners-Lee, az első weboldal létrehozója
©
Az oldal mai szemmel nézve egyáltalán nem látványos, kizárólag szöveges tartalomból, illetve az internet működésének alapját jelentő linkelésekből áll. Az angol nyelvű oldal a world wide web működését és fejlesztésének addigi történetét írja le.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szeretettel Pozsonyból: Csak a tesztemen át

Szeretettel Pozsonyból: Csak a tesztemen át

Arizonában is hitelesítették Joe Biden győzelmét

Arizonában is hitelesítették Joe Biden győzelmét

Most Romániában tűnt fel egy rejtélyes fémoszlop

Most Romániában tűnt fel egy rejtélyes fémoszlop