szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Bafruz trójai egy többfunkciós kártékony program, amely a számítógépek védelmének meggyengítése mellett adatlopásból valamint szolgáltatásmegtagadási támadásokból is kiveszi a részét. Egy ingyenes szoftverrel eltávolítható a gépről.

A Bafruz trójai számos feladat elvégzésére alkalmas. Mielőtt azonban nekilátna a tényleges károkozásnak, gondoskodik arról, hogy a későbbi tevékenységeit ne hátráltassák biztonsági szoftverek - írja a Biztonságportál.

Eltérően sok más károkozótól, a Bafruz nem a víruskeresők átmeneti hatástalanításával próbálja elérni a célját, hanem egész egyszerűen eltávolítja az antivírus alkalmazásokat a számítógépekről. Ezt úgy teszi meg, hogy egy hamis riasztást jelenít meg, majd közli a felhasználóval, hogy egy vírus került a pc-re, és ennek eltávolításához újra kell indítani a számítógépet. Amennyiben ez megtörténik, akkor a trójai gondoskodik arról, hogy a Windows csökkentett módban induljon el, majd elvégzi az antivírus szoftver eltávolítását. A trójai nem minden víruskereső törlésére képes, de számos neves gyártó (Avast, AVG, Comodo, ESET, Kaspersky, McAfee, Microsoft, Agnitum, Symantec) termékét tudja uninstallálni - számol be róla a lap.

A Bafruz trójai eltávolítása a Microsoft által nemrég frissített kártékony programokat felfedező, ingyenes eszközzel lehetséges.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új, életveszélyes drog jelent meg Magyarországon, eddig 11-en haltak meg tőle

Új, életveszélyes drog jelent meg Magyarországon, eddig 11-en haltak meg tőle

Közel 12 milliárdos fejlesztést adtak át Ferihegyen

Közel 12 milliárdos fejlesztést adtak át Ferihegyen

310 lóerővel érkezett meg a teljesen új Audi S3

310 lóerővel érkezett meg a teljesen új Audi S3