szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magyar pfeifer.hu domain szlovák cég által indított regisztrációját támadta meg egy német faipari óriás.

A pfeifer.hu domain nevet szerette volna bejegyeztetni a szlovák Cetinje, de az igénylés ellen a német Pfeifer Holding kifogással élt. A német cég szerint a birtokában lévő védjegyoltalom alapján kizárólagos joga van a védjegy használatára.

Az eljárás során kiderült, hogy a pfeifer kifejezéssel név alapján nem túl sok kapcsolatan álló szlovák cég nem magának, hanem egy szlovák ügyvédi irodának igényelte a domaint. A bizonyítékok alapján kiderült, hogy a Pfeifer ügyvédi iroda már korábban is a domainnév használója volt, csak a lejáratot követően elfelejtették meghosszabbítani azt.

Az ügyben eljáró Tanácsadó Testület döntése szerint a pfeifer.hu domain a Cetinje részére delegálható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Merkely: A második hullám küszöbén vagyunk

Merkely: A második hullám küszöbén vagyunk

Trump már nem úgy érez a kínai elnök iránt, mint korábban

Trump már nem úgy érez a kínai elnök iránt, mint korábban

Melyik is a leggyorsabb Tesla jelenleg? – videó

Melyik is a leggyorsabb Tesla jelenleg? – videó