szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az iPhone-ra és iPadre kiadott Facebook alkalmazás 5.0 verziója teljes megújulás jelent, a fejlesztők az alapoktól újraírták a programot. A fejlesztők szerint az eddigieknél kétszer gyorsabb lett.

Négy alkalommal is utal a gyorsaságra a Facebook az iOS alkalmazásához kiadott rövidke frissítési megjegyzésben. A hvg.hu tapasztalata szerint az alkalmazás-frissítés után, az App Store-ból tölthető Facebook első indulásakor kicsit még türelmesnek kell lennünk, de utána már valóban sokkal felhasználóbarátabb az app, mint eddig volt. Az üzenőfal, az adatlapok és a fényképek is gyorsabban töltődnek be, ez utóbbiak megjelenítése pedig valamivel látványosabb is.
A fejlesztők korábban nyilvánosságra hozott beszámolója szerint a régi, HTML5-tel felépített alkalmazást az iOS által használt Objective-C alapokra helyezté. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy míg a régi verzióban az alkalmazás gyakorlatilag weboldalként jelenítette meg az elemeket, az új app már kihasználja az iPhone és az iPad teljes teljesítményét, így sokkal gyorsabb.

Mark Zuckerberg, a Facebook első embere még májusban, a cég a tőzsédre menetele előtti roadshow keretében kétszáz befektető előtt ígérte meg, hogy idén már a mobilon tartják a fókuszt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vasrúddal próbáltak pénzt szerezni egy nyíregyházi ATM-ből

Vasrúddal próbáltak pénzt szerezni egy nyíregyházi ATM-ből

Pikó András a koronavírus után: Politikai piszkálódásokra már oda sem figyelek

Pikó András a koronavírus után: Politikai piszkálódásokra már oda sem figyelek

Orbán beállt sofőrködni a tesztelő medikusokhoz

Orbán beállt sofőrködni a tesztelő medikusokhoz