szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Miután a német 50plus-Treff feltételes használatra megkapta a pluszklub.hu domaint, a Sanoma Media keresetet nyújtott be, melyben az igény elutasítását kérte.

A Sanoma által üzemeltetett, 50 év felettieknek szóló 50plusz.hu-val keverhető össze a kiadó szerint a pluszklub.hu domain, ezért támadta meg a domaint igénylő német cég regisztrációs kérelmét. A lapkiadó szerint a tárkereséssel foglalkozó 50plus-Treff GmbH domainre vonatkozó igénye rosszhiszemű, jogellenes és megtévesztő.

A német cég azzal védekezett, hogy a 2005-ben indított társkereső szolgáltatásuk több országban is piacvezető, itthoni megjelenésükkor pedig logikusnak tűnt 50plusz-Klub névre lefordítani az 50plus-Club bejegyzett védjegyüket.

Az ügyben eljáró Tanácsadó Testület végül a német cégnek adott igazat. A döntés indoklásában egyebek mellett az is szerepelt, hogy a felek tevékenysége (életmód illetve társkeresés) csak részben van fedésben, ezért tevékenységük inkább kiegészíti egymást, amely a megcélzott korosztály igényeinek jobb kiszolgálását jelentheti, és amely nem zárja ki a két piaci szereplő magyarországi eredményes működését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Több a koronavírusos halott nálunk, mint Kínában

Radar360: Több a koronavírusos halott nálunk, mint Kínában

A magyarok fele még mindig szegénynek érzi magát

A magyarok fele még mindig szegénynek érzi magát

Ezer villanybiciklire még idén küldhetik az állami támogatást

Ezer villanybiciklire még idén küldhetik az állami támogatást