szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyre közelebb az iPhone-család várva várt új tagjának szeptemberi megjelenése. Bizonyára sokan gondolkoznak azon, vajon érdemes lesz-e megvenniük az új okostelefont. Néhány kérdés megválaszolása segíthet a döntésben.

Az új iPhone eddig kiszivárgott részletei izgalmasak, a napvilágra került képek csábítóak, ám mivel egyáltalán nem filléres újdonságról van szó, alaposan meg kell fontolni a döntést, érdemes-e megvásárolnunk, lecserélnünk rá régi készülékünket. A Business Insider összegyűjtött egy sor kérdést,amelyeket ha megválaszolunk, máris biztosabbak lehetünk abban, megalapozott lesz a választásunk, akár a vásárlás, akár annak elhalasztása mellett döntünk.

Ez lesz az első okostelefonja?

Az okostelefonok térnyerése vitathatatlan, azonban sokan még mindig a hagyományos mobiltelefonokat használják. Első okostelefonként – állítja  Business Insider cikke – remek választás egy iPhone, ugyanis gyorsan elsajátítható a kezelése, no meg ott a hatalmas alkalmazásválaszték mögötte (ezzel persze nem vonjuk kétségbe az androidos appok hihetetlen bőségét).

Ha már van iPhone-ja, az 3GS vagy korábbi modell?

A Business Insider szerint az iPhone 4 vagy iPhone 4S tulajdonosainak nem éri meg „frissíteni”. A 3G-t vagy 3GS-t birtoklók viszont komolyan elgondolkozhatnak az új telefon vásárlásán, számukra ugyanis érezhető lesz a sebesség-, illetve teljesítményjavulás, nem is beszélve a nagyfelbontású Retina display kínálta élményről.

©

Fontosnak tartja a jó minőségű kijelzőt?

Ha igennel válaszol erre a kérdésre, akkor mindenképpen érdemes közelebbről is szemügyre vennie az iPhone 5 Retina kijelzőjét. Gyönyörűen, élesen látszanak a szövegek, és a játékok is fantasztikusan mutatnak.

Szereti a nagy kijelzőket?

Az Apple – követve a felhasználói igényeket – megnövelte új okostelefonja kijelzőjét. Amennyiben a 4 inch még mindig kevés volna, érdemesebb körülnéznie az androidos telefonok világában – a Galaxy S III kijelzője például 4,8”-es.

Másmilyen lesz az iPhone 5 mérete. Erről mi a véleménye?

A kiszivárgott hírek szerint az iPhone 5 kissé magasabb, viszont vékonyabb lesz, mint a 4S. Egy biztos, másféle érzés lesz kézbe venni. Ha ez gondot okoz önnek, máris kap egy feketepontot az iPhone 5.

©

Sokszor ejtette már le a telefonját?

Vannak, akiknek a kezéből valahogy mindig kicsúszik a mobil. Nos, nekik nem ajánlott az iPhone 5-ös. No nem mintha nem próbálták volna strapabíróra készíteni, azonban nem biztos, hogy a kijelző is épségben marad egy ilyesfajta baleset során. A képernyő javítása pedig – ha egyáltalán lehetőség van rá – roppant drága mulatság.

Szereti a trendi dolgokat?

A Business Insider szerint az iPhone 5 lesz az „év eszköze”. Ha valaki szereti, ha elismerően néznek rá, mivel a telefonja is a legtrendibbek közé tartozik, és még meg is engedheti ezt magának, az mindenképpen adjon egy pluszjelet az okostelefon vásárlása mellett szóló érvekhez.

Testre szabná a telefonját?

Ha erre a kérdésre igennel válaszol, akkor nem biztos, hogy az iPhone 5 önnek való. Az Apple ugyanis eléggé korlátozza, mit változtathatunk a telefonon. Aki „saját” telefont szeretne, annak érdemesebb egy androidos vagy windowsos okostelefon mellett döntenie.

És persze az ár…

Sajnos az iPhone 5 legnagyobb hátulütője (a vásárlási szándéknak esetleg leginkább keresztbe tevő ténye): a méregdrága telefonok közé fog tartozni, valószínűleg még akkor is, ha mindenféle elkötelezettséget teszünk a szolgáltató felé. Megfontolva a korábbi válaszokat, ennél az utolsós szempontnál bizony a pénztárcánk vastagsága fog dönteni. Egyelőre nem sokat tudni az iPhone 5 hazai árazásáról, azonban arra fel lehet készülni, hogy többe fog kerülni, mint az amúgy sem olcsó iPhone 4 vagy iPhone 4S.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Korlátozza, de nem függeszti fel a Richter méhmióma-gyógyszerének használatát az EU

Korlátozza, de nem függeszti fel a Richter méhmióma-gyógyszerének használatát az EU

Év végén már új utascentrumban vehetjük a vonatjegyeket a Keleti pályaudvaron

Év végén már új utascentrumban vehetjük a vonatjegyeket a Keleti pályaudvaron

Napi egy pohár alkohol is növeli a pitvarfibrilláció kockázatát, de előnye is van

Napi egy pohár alkohol is növeli a pitvarfibrilláció kockázatát, de előnye is van