szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az általános helyzettől eltekintve nem csak a Windows operációs rendszert használó számítógépek tulajdonosainak kell tartaniuk az egyik biztonsági rés kihasználásától.

A windowsos gépek mellett a Mac-felhasznákókat és a linuxos masinák tulajdonosait is érinti az a sebezhetőség, melyet az Errata Security biztonsági cég talált – írja a Computerworld. A probléma a mindegyik rendszerre elérhető, a felhasználók zöme által telepített Java környezetben van.

A nagyon veszélyes kategóriába sorolt sebezhetőséget egyszerűen kihasználhatja egy vírus: elég, ha a felhasználó ellátogat egy feltört vagy direkt rosszindulatú oldalra, ott már semmit nem kell tennie, letöltenie vagy telepítenie, a kártevő máris bejuthat számítógépére.

Biztonsági szakértők tanácsai szerint aki a maximális biztonságra törekszik, az jobb, ha deaktiválja a Javát addig, amíg a platform mögött álló Oracle ki nem javítja a hibát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!