szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Registry, azaz a rendszerleíró adatbázis PC-nk egyik kulcsfontosságú része. Időnként nem árt rendet tenni benne.

A rendszerleíró adatbázis nélkül aligha működhetne a PC-nk, ez az eszköz tárolja ugyanis a különféle konfigurációs és a Windows működéséhez szükséges adatokat. Igen összetett adatbázisról van szó, amelybe – jobb a béke alapon – nem nagyon szoktak beavatkozni a felhasználók, hiszen egy felesleges törléssel alapvető fontosságú adatoktól szabadíthatjuk meg Windowsunkat, ami esetleg így működésképtelenné válik.

Tulajdonképpen semmi sem történik, ha sosem foglalkozunk a Registryvel, azonban azt nem árt tudni, hogy a szoftverek telepítésével, a sérült hardver-illesztőprogramokkal sok felesleges szemét halmozódik fel az adatbázisban, amelyek végső soron lassítják PC-nket, és a stabilitását is veszélyeztetik.

Aki nem fél attól, hogy időnként kitakarítsa a Registryt, annak érdemes kipróbálnia az Eusing Free Registry Cleaner 3.0 nevű ingyenes eszközt. A letöltése (innen) és a telepítése után feltérképezi a Registryt, és megmutatja az érvénytelen vagy elavult információk listáját, mi pedig eldönthetjük, vállaljuk-e a beavatkozást, azaz hogy törölje ezeket.

A teljes biztonság érdekében a program mentést készít a módosítás előtt, így ha úgy éreznénk, hogy valami rosszul sikerült a takarítás során, egyszerűen kattintsunk a programon belül a Restore previous registry feliratra, és pillanatokon belül visszaáll a beavatkozás előtti állapot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Alsónadrágásás, szúnyogfigyelés, digitális játék – ezzel is előrevihetjük a tudományt

Alsónadrágásás, szúnyogfigyelés, digitális játék – ezzel is előrevihetjük a tudományt

Itt a BMW 128tii, a maga nem szerény 313 lóerejével

Itt a BMW 128tii, a maga nem szerény 313 lóerejével

Bolsonaro vállalta, hogy 2030-ig véget vet az illegális amazóniai fakitermelésnek

Bolsonaro vállalta, hogy 2030-ig véget vet az illegális amazóniai fakitermelésnek