szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sokoldalúbb lett a Shazam: mostantól már nemcsak a zenékről, hanem a televízióban futó műsorokról is árulkodik.

A Shazam egy igazán kedvelt alkalmazás: néhány taktus meghallgatása után – egy óriási internetes adatbázisra támaszkodva – szinte mindent elárul a szóban forgó zeneszámról.

A fejlesztők már 2010 óta dolgoznak a televíziós változaton, s most végre elérhetővé vált az az app, amelyik egy tévéműsorba „pillantva” fogja megmondani, milyen zene szól, kik a színészek, felvillantja a műsorral kapcsolatos legfrissebb tweeteket, sőt a sporteseményeknél még statisztikákat és ponttáblázatokat is mutat.

A Shazam 2008-ban debütált, mára több mint 250 millió felhasználóval dicsekedhet, és felkerült a 10 legtöbbet letöltött alkalmazás listájára is. Az új alkalmazás mögött egyébként óriási szerverek állnak, amelyek folyamatosan pásztázzák 160 amerikai tévécsatorna műsorát, Ez persze azt is jelenti, hogy nem valószínű, hogy sokat tudna a hazai tévéműsorokról.

A megújult Shazam elérhető iOS-re, Androidra és  Windows Phone-ra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!