szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy ügyes Chrome-bővítmény gyors és egyszerű hozzáférést kínál a Google térképéhez, hasznos szolgáltatásokkal kiegészítve.

Nemrégiben bemutattunk már egy „térképes” Chrome-bővítményt: a Find in Google Maps használatakor nem kell külön megnyitnunk a Google-térképet, elég egy jobbkattintásos helyi menüt, illetve annak egyik opcióját használnunk.

Valami hasonlót kínál a Mini Maps nevű bővítmény is. A letöltése után az ikonja felkerül az eszközsáv jobb oldalára. Ha a böngészésünk során bármikor szükségünk lenne a Google Mapsre, nem kell bepötyögnünk az URL-t, egyszerűen kattintsunk az ikonra, s azonnal megjelenik egy kis Google-térkép, ahová már beírhatjuk a keresett címet.

Ez azonban csupán az egyik szolgáltatás, a térkép ugyanis előzékenyen felajánlja, hogy megmutatja a keresett cím közelében lévő szállodákat, éttermeket, gyorséttermeket, kávézókat, múzeumokat, ATM-eket, mi több, egy kis keresőmezőben még cégnevek alapján is kereshetünk benne.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!