szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Novembertől nem támogatja az Internet Explorer sokak által használt nyolcas verzióját a Google. A változás nemzetközi szinten a netezők negyedét érinti, náluk problémássá válhat a Gmail, a Google Calendar és a Drive használata is.

A Google saját, automatikusan frissülő Chrome böngészőjének aktuálisan legújabb verziója mellett a Firefox, az Internet Explorer és a Safari jelenlegi és eggyel korábbi verzióit támogatja. Amikor tehát megjelenik egy újabb szoftverváltozat, a régebbi minden további nélkül kiesik a sorból. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a Google nem optimalizálja rá termékeit, így a Google Apps mellett a levelezőjét, naptárszolgáltatását, valamint irodai alkalmazásait sem. Aki tehát nem támogatott böngészőt használ, annál előfordulhat, hogy a népszerű alkalmazásokat nem tudja rendeltetésszerűen használni, netán egyes funkciók teljesen elérhetetlenné válnak.

Miután a Microsoft a Windows 8 megjelenésével egyidőben, október végén kiadja az Internet Explorer 10-es verzióját, a Google november közepén megszünteti az IE 8 támogatását.

A NetMarketShare adatai szerint az Internet Explorer 2009-ben kiadott 8-as verzióját a netezőknek még mindig 25 százaléka használja. Magyarországon kicsit jobb a helyzet, az IE 8 részesedése a Gemius mérései szerint 10 százalékos, itthon tehát kevesebben futhatnak majd bele problémába a Gmail, a Google Calendar és a Google Drive használata közben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!