szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sokan már csak azért sem hordanak karórát, mert számítógéppel dolgoznak, és például a Windows mutatja az időt a tálca jobb alsó sarkában. Azonban léteznek ennél sokkal kifinomultabb megoldások is.

Ha már óráról van szó, az legyen mutatós, feltűnő – nem véletlen, hogy az internet tele van látványos óra alkalmazásokkal. Közéjük tartozik egy fantasztikus óragyűjtemény, amelyből nap mint nap újabb és újabb órát tehetünk képernyőnkre.

A Free Vector Clocks oldalon http://www.crossgl.com/vcl_download.htm elvileg három óracsomagot is letölthetünk, azonban ezekből mindenképpen az elsőt, a „best of” gyűjteményt válasszuk.

A program letöltése után az exe fájlra kattintva kezdődhet a telepítés. Ennek során dönthetünk, hogy a gépünkre tesszük a programot, vagy inkább hordozható formában egy pendrive-ra. A telepítés során figyeljünk arra, hogy az egyik ablakban megjelenik majd a Vector Clock Pro 15 napos próbaverziójának telepítési lehetősége – ezt ne engedjük: szedjük ki a négyzetből a pipát.

Ha végeztünk a telepítéssel, abból a könyvtárból választhatunk órát, amelyet megadtunk az installálás során. Az órát forgathatjuk, kicsinyíthetjük, nagyíthatjuk, azonban először nem mozdíthatjuk. Ahhoz, hogy oda vigyük, ahova csak szeretnénk, kattintsunk rá a jobb egérgombbal, majd a felbukkanó helyi menüből válasszuk a Settings lehetőséget. Itt kattintsunk a Desktop Integrationra, majd tegyünk pipát a Keep On Top lehetőség elé, és ekkor már megragadhatjuk, és bárhova tehetjük az órát. Itt kell megjegyeznünk, hogy az óra, akármilyen alkalmazást nyitunk meg, mindig az előtérben marad.

Ha a bal egérgombbal kattintunk az óra közepébe, egy naptár is előtűnik, ahol ébresztési (riasztási) időpontokat is beállíthatunk.

Az órát természetesen bármikor eltüntethetjük, ha a jobb egérgombbal rákattintunk, majd az Exit lehetőséget választjuk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Letöltötte őket? Ezek lettek 2020 legjobb androidos alkalmazásai

Letöltötte őket? Ezek lettek 2020 legjobb androidos alkalmazásai

Ha így haladunk, a digitális világ reformálja meg az egészségügyet

Ha így haladunk, a digitális világ reformálja meg az egészségügyet

Különös hangokat rögzített a Mars felé tartó NASA-szonda

Különös hangokat rögzített a Mars felé tartó NASA-szonda