szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Aki szeret szép képeket tárolni a számítógépén, annak az internet kiapadhatatlan forrás. Most az egyszerű képletöltéshez mutatunk egy remek kis ingyenes eszközt, hangsúlyozva persze a szerzői jogok betartásának fontosságát.

Sokféleképpen tölthetünk le képeket az internetről (a „legfapadosabb” megoldás talán a jobb egérgombos menüből a Kép mentése másként opció kiválasztása), azonban vannak kifejezetten erre szakosodott programok. Ilyen például a The Image Collector is, amelyik a legnépszerűbb képmegosztó oldalakról teszi lehetővé a képletöltést, így a kínálattal bizonyosan nem lesz gondunk.

A programot kétféle változatban (exe és zip fájl) tölthetjük le innen. Az előbbi rögtön indítható, az utóbbit előbb ki kell csomagolni. A szokott varázslós telepítés után előkerül a program ablaka, és nekünk nincs más dolgunk, mint duplán rákattintani valamelyik képmegosztó nevére, és a jobb ablakrészben már láthatjuk is a képeket. Ha bármelyikre kattintunk, egy külön ablakban nagyítva is megjelenik, és itt már azt láthatjuk, mekkora a tényleges mérete. Ha ebben az ablakban a bal szélső ikonra kattintunk, a kép máris a vágólapra másolódott, és innen már akárhova elmenthetjük, beilleszthetjük.

A programnak tehát két vitathatatlan előnye is van: nem kell elnavigálnunk a képmegosztó oldalra, helybe jön hozzánk, sőt egyszerre többet is elérünk egyetlen felületről. Ráadásul mindössze két kattintással már a vágólapon is van a választott kép, még akkor is, ha ezt esetleg helyben nem is engedné az oldal.

Sajnos a program hátrányairól is szólnunk kell. A képek nincsenek kategóriákba sorolva, így tulajdonképpen csak véletlenszerűen tudunk tallózni közöttük. Persze aki nagyon szereti a rendet, az maga is készíthet kategóriákat a programon belül.

A The Image Collectornak egyébként van egy Premium változata is: 8 dollár fejében jóval több képmegosztót érünk el, illetve úgynevezett „felnőtt” fotók is letölthetők.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az ELTE nem engedi, hogy az Apáczaiban rovarirtás miatt ne induljon el az oktatás hétfőn

Az ELTE nem engedi, hogy az Apáczaiban rovarirtás miatt ne induljon el az oktatás hétfőn

A bulgáriai választáson nem dőlt el, belebukik-e a korrupcióba Boriszov kormányfő

A bulgáriai választáson nem dőlt el, belebukik-e a korrupcióba Boriszov kormányfő

Fájdalmas tévhitek övezik az egyik legkellemetlenebb népbetegséget

Fájdalmas tévhitek övezik az egyik legkellemetlenebb népbetegséget