szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Akinek csak egyszer is felüvöltött már a számítógépe, az bizonyára értékelni fogja azt az eszközt, amellyel beállítható, hogy ez még véletlenül se fordulhasson elő.

Ha filmet nézünk a gépünkön, miközben a családunk már alszik, és hirtelen felordít valaki a filmben, netán hatalmas robbanás hangja borzolja a néző idegeit, az nem biztos, hogy jó hatással lesz a családi békére. De hasonlóan kellemetlen, sőt inkább fájdalmas, ha mindez akkor történik, ha fejhallgató van rajtunk. Szerencsére a Sound Lock nevű automatikus hangerő-szabályozó használatával ez többé nem fordulhat elő. Az ingyenes programot innen tölthetjük le.

A telepítése után az ikonja a tálcára kerül, és ha bekapcsoltuk (On-ra kattintás), egy kis csúszkán beállíthatjuk azt a maximális hangerőt, amit a PC-nknek engedélyezünk. Ha az ikonra állunk, egy kis buborékban százalékosan láthatjuk, teljes hangerejének hányad részével fog ezután megszólalni, zenélni stb. a komputerünk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csak akkor környezettudatos a magyar, ha spórol is vele

Csak akkor környezettudatos a magyar, ha spórol is vele

Így igényelhet vissza akár 280 ezer forintnyi szja-t

Így igényelhet vissza akár 280 ezer forintnyi szja-t

Videó: Rendőrautóba csapódott egy Toyota a Ferenciek terénél

Videó: Rendőrautóba csapódott egy Toyota a Ferenciek terénél