szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A felhőszolgáltatásokat lassan már ha akarnánk sem tudnánk kikerülni, így mindig találunk helyet állományainknak valahol egy messzi szerveren. A távolban történő tárolásnak pedig számos vitathatatlan előnye van.

Ha valaki nem bízik abban, hogy sértetlenül megmaradnak az adatai valamelyik felhőszolgáltatónál, akkor érdemes itt is a „biztonsági mentéshez” folyamodni, azaz akár többfelé is elhelyezni a megőrzendő állományokat. A TwinDocs egy megfelelő alternatíva lehet, egy remek, sokoldalú webszolgáltatás, ahol biztonságban tudhatjuk feltöltött adatainkat, ráadásul többféle platformról is elérhetjük azokat.

A szolgáltatás használatához először regisztrálnunk kell (név, e-mail-cím, jelszó megadása), majd ha rákattintottunk a megerősítő e-mailben szereplő linkre, már használhatjuk is a szolgáltatást. A TwinDocs abban különbözik a szokásos online tárhelyektől, hogy „iratrendezésre” is lehetőséget kínál, azaz állományainkat különböző mappákba rendezhetjük. Maga a szolgáltatás is ajánlatot tesz ezekre a mappákra, azonban nem kell ezt elfogadnunk, átnevezhetjük őket, törölhetünk közülük, újakat adhatunk hozzájuk. A mappás megoldásnak köszönhetően valóban rendben lehetnek a fájljaink, ráadásul később is könnyebben rájuk találunk. Ebben egyébként a TwinDocs keresője is segít.

Amikor anyagot töltünk fel egy mappába, megjegyzéseket fűzhetünk hozzá, sőt címkékkel is elláthatjuk. A szolgáltatás még előnézetet is kínál (rengeteg fájlformátumot ismer), így akkor is könnyen kiigazodunk, ha már több tucatnyi állományt töltöttünk fel.

A TwinDocs-nak androidos és iOS-es változata is elérhető.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!