szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Havonta 40 forintot fizetünk az ATV-nek, majdnem 100-at a Hír Tv-nek és még ennél is többet a sportcsatornákért az előfizetési díjba beépítve - írja az Index.

A közelmúltban szivárgott ki az egyik kábelszövetség tagjai számára összegyűjtött árlista, ebből szemezgetett az Index. Ebben listaárakról van szó, vagyis ennél magasabb áron nem köthet szerződést egy adó sem a szövetség tagjaival. Jelentős árengedményekről azonban előfordulhatnak, főleg nagyobb szolgáltatók esetében.

A lap által idézett adatokból kiderül, hogy a legdrágábban a sportcsatornákat mérik. Az Eurosport alapcsomagban közel 100 forintba kerül, a családi csomagban viszont az ára már 147 forint. Ahhoz képest, hogy a csatorna vonzó sportjogait az elmúlt években elvesztette, meglehetősen borsosan mérik a SportKlub tarifáját, ami alapcsomag esetében is 130 forint.

Szintén drágábbak közé tartoznak a magas nézettségű, általános szórakoztató csatornák: 100 forint körüli áron mérik a Coolt, a Film+ és a Viasat3-mat is. Nem olcsó a Hír Tv sem, 92 forint a tarifája alapcsomag, és 190 forint a családi csomag esetén. Ennek egyébként kevesebb, mint a feléért vihető az ATV.

Az Index cikke szerint az ismeretterjesztő, természetfilm, aranyos állatok kategóriában olyan sok szereplő versenyez, hogy lenyomják egymás árait. Így a népszerűsége ellenére a Discovery például már 51, az Animal Planet és National Geographic pedig akár 37 forintért is felvehető a kínálatba. Szintén az olcsóbb televíziók közé tartoznak a gyerekcsatornák, a Cartoon Network és a Disney is vehető 30 forint körüli áron.

Spórolós kábelszolgáltatók helykitöltő jolly-jokere lehet például az egész nap videóklipeket sugárzó MusicMix, amelynek ára havonta és előfizetőként csak 8 forint, illetve az egységesen 20-20 forintos Nóta Tv és a Muzsika Tv.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
45 éves a VW Golf GTI, idő előtt kiszivárgott a jubileumi modell

45 éves a VW Golf GTI, idő előtt kiszivárgott a jubileumi modell

SZFE: Alkalmatlan az Ódry Színpad pótlására az Uránia szakemberek szerint

SZFE: Alkalmatlan az Ódry Színpad pótlására az Uránia szakemberek szerint

Hillary Clinton könyvet ír

Hillary Clinton könyvet ír