szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A NAV által nemrég lefoglalt szerverpark tulajdonosának állítása szerint felhívták a hatóságtól, és azt kérték, hadd vigyék vissza a szervereket, mivel nincs elég áramuk, nem tudják még bekapcsolni sem a szerverparkot.

Két hete kapcsolta le a NAV azokat a szervereket, amelyekről több ezer aktív felhasználó jogvédett tartalmakat töltött le emelt díjas sms-ekért, illetve PayPal-utalásokért cserébe. A hatóság szerint csak a filmekkel egymilliárd forintos kárt okoztak, így bár nem kispályás ügyről van szó, a NAV hiába próbálja komolyan venni, a szervertulajdonos szerint nincsenek a helyzet magaslatán.

Az Index szerint a NAV felhívta a cég tulajdonosát, és kérte, hadd vigyék vissza a szervereket, mivel nincs elég áramuk, nem tudják még bekapcsolni sem a szerverparkot. Kérték azt is, hogy a cég rendszergazdája legyen jelen, mivel a szakértő nem ért hozzá. A DTSH.hu tulajdonosa szerint apróbb dolgokkal is volt gondja a NAV-nak, például a lefoglalás helyszínén, a cég nyomtatójával nyomtattak, mert máshogy nem tudták megoldani. A szerverterem egyébként a NAV közleményétől eltérően a tulajdonos szerint nem húsz-, hanem harmincmillió forintot ér, ráadásul a 140 terabájt warez adat is légből kapott, mivel a szerverparkhoz tartozó tárhely valójában 190 terabájtos, valamint a lefoglaláskor nem is kerestek konkrétan illegális tartalmakat.

Az Index az állításokkal kapcsolatban megkereste a hatóságot, de csak azt a választ kapta, hogy "több részletet a nyomozás érdekeire tekintettel nem tudunk megosztani a nyilvánossággal".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Matolcsytól Batthyánynak: három hét alatt kétszer adták el a sokmilliárdos villát

Matolcsytól Batthyánynak: három hét alatt kétszer adták el a sokmilliárdos villát

Gulyás Gergely: Én örülök annak, hogy ilyen sokan tüntetnek értünk

Gulyás Gergely: Én örülök annak, hogy ilyen sokan tüntetnek értünk

Jön a vécépapírból készült koronavírus-bélyeg

Jön a vécépapírból készült koronavírus-bélyeg