szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az User's Digest nevű oldal azt tűzte ki célul, hogy magyar nyelven, röviden, érthetően teszi közzé az egyes webes szolgáltatások felhasználói feltételeit, így mindenki egyszerűen megtudhatja, mibe is egyezik bele, ha regisztrál.

Ha bármilyen tartalmú javaslatot, ötletet küld a Facebooknak, akkor azt a közösségi oldal továbbiakban mindenféle  ellenszolgáltatás nélkül felhasználhatja. Többek között ezt is tartalmazzák a Facebook felhasználási feltételei - olvasható a User's Digesten. Az oldalon a a legnagyobb közösségi oldal mellett az Amazon.com, az eBay és a Gmail feltételei is megtalálható, de a Tesco áruházakban használható wifi kikötéseit is elolvashatjuk.
©
A Computerworld által felidézett történet jól szemlélteti, hogy milyen kevesen olvassák el a(z általában jogi nyelven megírt és túlbonyolított) felhasználási feltételeket. Pár évvel ezelőtt az elektronikus kereskedelemmel foglalkozó angol GameStation április elsejei tréfaként olyan szerződéses kitételt tett az oldalára, amelynek alapján az azt elfogadó vásárló örökre eladja a lelkét a cégnek; 7500 online vásárló el is fogadta az adásvételről szóló megállapodást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vidnyánszky színésze lesz az új igazgató a Győri Nemzeti Színházban

Vidnyánszky színésze lesz az új igazgató a Győri Nemzeti Színházban

Megjelent a rendelet: így vásárolhatunk és intézhetjük ügyeinket hétfőtől

Megjelent a rendelet: így vásárolhatunk és intézhetjük ügyeinket hétfőtől

Ferenc az első pápa, aki Irakba látogatott

Ferenc az első pápa, aki Irakba látogatott