szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gyakran mutatunk be rendszertakarító, -karbantartó programokat, amelyek abban segítenek, hogy a gépünk, megszabadulva sok felesleges nehezéktől, gyorsabb és stabilabb legyen. Az alábbi program rendszerünk mélyére hatol.

A mélység ezúttal a Registryt, azaz a rendszerleíró adatbázist jelenti, ahol a számítógép és a Windows megfelelő működéséért felelős adatok tárolódnak. Kényes részről van szó, nem véletlen, hogy egy átlagfelhasználó még csak a közelébe sem merészkedik. Azonban az idők során itt is halmozódnak a „szemetek”, érdemes tehát bevetnünk egy takarító programot, amely biztonsággal behatol ide is.

Ilyen program például az Auslogics Registry Cleaner, amely gyorsan és alaposan megtisztítja a Rgistryt. A letöltése (innen) után következhet a telepítés, amihez kattintsunk az exe fájlra, azonban abban az ablakban, ahol felkínálja a különféle eszközsávok telepítését, szedjük ki a pipát a kis négyzetekből.

A telepítés után már kérhetjük is az átvizsgálást, illetve a javítást, de persze beállíthatjuk, milyen egységeken tegye ezt meg. A program végigfut a regisztrációs kulcsokon, és kiírja, hány hibát talált – ne lepődjünk meg azon, ha ezek száma több százra rúgna. Ezután listát kapunk az érintett egységekről, és eldönthetjük, melyik javítását kérjük. (A program egyébként mentést is készít az adott állapotról.)

A javítás általában pillanatok alatt megtörténik, és a végén egy igazán részletes jelentést kérhetünk, így akár egyenként átböngészhetjük, milyen érvénytelen parancsikonokat, fájltípus-referenciákat, üres használatlan regisztrációs kulcsokat törölt a program.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A sáskajárástól a sáskafogyasztásig - A Biblia ételei könyvajánló

A sáskajárástól a sáskafogyasztásig - A Biblia ételei könyvajánló

Jövőre ballag a kormány, idén kisérettségi – adjon most ön osztályzatokat

Jövőre ballag a kormány, idén kisérettségi – adjon most ön osztályzatokat

Hózáporban teperték földre a pedofilt Győrben - videóval

Hózáporban teperték földre a pedofilt Győrben - videóval