szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egyre gyorsabb internet magával hozta a felhasználói türelmetlenség további növekedését – legalábbis ez derül ki egy tanulmányból.

Míg néhány évvel ezelőtt örültünk annak, hogy egyáltalán netkapcsolatunk van, mára – az egyre gyorsuló internet korában – egyre nő a türelmetlenségünk. A Massachusettsi Egyetem professzora 6,7 millió egyedi látogató viselkedését elemezve jutott erre a megállapításra – a viselkedés ezúttal 23 millió videó megtekintését jelenti.

A professzor úgy találta, hogy ha egy videó csak két másodperces késleltetéssel indul, a nézők már megkezdik az elvándorlást, s nagyjából hat százalékuk tűnik el másodpercenként. Ez a szám elsőre persze kevésnek tűnhet, a professzor azonban kifejezetten a rövid videókat (nála ez 30 percnél rövidebb filmeket jelent) vizsgálta. Egy kétperces YouTube-videónál nem fér bele a több másodperces bufferelés, míg a hosszabb filmekre többet hajlandók várni a nézők. A számok nyelvére lefordítva ez azt jelenti, kétszer annyian adták fel a rrövid videókat 10 másodperces indítási késleltetés után, mint a hosszabbakat.

A mostani kutatások – bár nem szolgáltak túlzott meglepetésekkel – jól kiegészítik a korábban leírt, úgynevezett 4 másodperces szabályt, amely szerint az átlag felhasználó ennyit hajlandó várni egy videóra. Az eredményeket elsősorban azon cégek figyelmébe ajánlják akik videoplatformokba fektetnének be.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Párbeszéd: Teljesen kamu adatokkal is kitölthető a Nemzeti Konzultáció

Párbeszéd: Teljesen kamu adatokkal is kitölthető a Nemzeti Konzultáció

Gyorssegélyt kaphatnak az állásukat vesztett kreatív és kommunikációs szakemberek

Gyorssegélyt kaphatnak az állásukat vesztett kreatív és kommunikációs szakemberek

A Fidesz különbejáratú luxusszigetet csinálna a Tihanyi-félszigetből

A Fidesz különbejáratú luxusszigetet csinálna a Tihanyi-félszigetből