szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nyelvórákkal az az egyik probléma, hogy nem feltétlenül a mi időbeosztásunkhoz idomulnak. Ezért is jó, hogy a neten akkor keressük fel virtuális nyelvtanárunkat, amikor éppen ráérünk.

Ha szórakoztató formában szeretnénk egy nyelv alapjait elsajátítani, ráadásul nem szeretnénk nyelvtanárnak fizetni, akkor megéri egy pillantást vetni a Lingo Hut weboldalra. Az oldal felismeri, hogy honnan léptek fel rá, így rögtön egy magyar nyelvű felület fogad bennünket. Először eldönthetjük, milyen nelven szeretnénk tanulni – nyolc nyíelv közül választhatunk, köztük az alapnyelvek (angol, német, spanyol, francia olasz), illetve a kínai, a portugál és a holland is megtalálható.

Válasszunk tehát nyelvet, majd ismerkedjünk meg nyelvtanárunkkal a szolgáltatás ablakának bal oldalán. Most válasszunk leckét magunknak – ha abszolút kezdők vagyunk, érdemes legelölről kezdeni. Ezek a leckék tulajdonképpen a legfontosabb szavak és kifejezések elsajátítását segítik. AC tanárunk türelmes, annyiszor ismétli el egymás után a szavakat, míg csak azt nem érezzük, most már álmunkból felkeltve is azonnal visszamondjuk ezeket.

Egy nyelvóra persze akkor az igazi, ha játékos formában segít rögzíteni a tanultakat. A Lingo Huton játékokból sincs hiány, ezeket balra találjuk. Alul még egy szótár si megjelenik, hogy segítsen memorizálni a tanultakat.

Azt persze nem állítjuk, hogy a Lingo Hut oldalt látogatva kis idő múlva folyékonyan beszélünk majd a választott nyelven, az alapok elsajátításában azonban remek segítség, ráadásul egyetlen fillért sem kér tőlünk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már nem a Heathrow Európa legforgalmasabb reptere

Már nem a Heathrow Európa legforgalmasabb reptere

Kifejezetten kutyáknak és macskáknak építenek hotelt Portugáliában

Kifejezetten kutyáknak és macskáknak építenek hotelt Portugáliában

Káoszba fulladt az állami informatikusképzés felvételije

Káoszba fulladt az állami informatikusképzés felvételije