szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Extacyt, heroint, kokaint és kannabiszszármazékokat is házhoz szállít egy vállalkozás, amelynek segítségével a britek úgy rendelhetnek maguknak tudatmódosítót, mintha az eBayt vagy az Amazont használnák - adta hírül a Daily Mail.

A Királyi Posta szállítja házhoz azokat az illegális drogokat, amelyekre brit vásárlók a Silk Road nevű netes kábítószerpiacon tesznek szert - adta hírül a Daily Mail.

Az Amaozonhoz és az eBayhez hasonlóan működő oldal látogatói szerint így egyszerűbb és biztonságosabb a vásárlás, mintha az utcán kellene megvenniük kedvenc kábítószerüket. Egy egérkattintással kiválasztják a kívánt szert, amelyet a kért mennyiségben, álcázva és szépen becsomagolva vehetnek ki a postaládájukból.

A Silk Road az eBayhez hasonló elven működik; vannak vevők és eladók, fórumok és értékelések. A weboldalt a Tor nevű program segítségével anonimitásukat megőrizve látogathatják a felhasználók, az "onion" nevű rendszer pedig garantálja, hogy az oldal IP-címe mindig rejtve maradjon a rendőrség elől. Egy korábbi vizsgálat szerint a Silk Road akár 14 millió font (4,8 milliár forint) bevételre is szert tehet egy évben.

Egy brightoni partiarc úgy fogalmazott a Daily Mailnek: "Vagyunk néhányan Brightonban, akik mindig online vásároljuk a cuccot. Biztonságosabb, mintha valami szakadt parkolóban kellene megvennünk. Annyival egyszerűbb, és biztos lehetek benne, hogy jó minőségű anyaghoz jutok."

A drogokat úgynevezett "Bitcoin"-okban, egy lekövethetetlen digitális pénznemben fizetik ki.


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Havazás jöhet a Dunától keletre

Havazás jöhet a Dunától keletre

Ön is tesztelheti: itt a Spotify Stories

Ön is tesztelheti: itt a Spotify Stories

Négy autó karambolozott az M3-ason

Négy autó karambolozott az M3-ason